„Filmstreet” – letnji filmski festival na otvorenom – i ove godine, po četvrti put, pretvara beogradske ulice, parkove i trgove u bioskopske sale na otvorenom.

Kosančićev venac, pristanište kod Beton Hale i Skadarlija, samo su neke od 15 lokacija na kojima će Beograđani i njihovi gosti ovog leta uživati u 40 kultnih ostvarenja svetske kinematografije.

Sada već tradicionalni, besplatni putujući bioskop svoje putovanje na neobičnim gradskim lokacijama započeo je u junu u Siminoj ulici, a nastavlja u nedelju 10. jula kod Beton hale – kod restorana „Comunale“.

Nakon toga, 15. jula, bioskop na otvorenom stiže na Studentski trg, a u nedelju, 17. jula, i na Kosančićev venac – kod „Skice“. Poslednjih desetak dana jula Filmstreet će gostovati u parku “Manjaž“, i to 20. jula, kao i za vikend, 30. jula, u Skadarliji. Narednog dana biće u Ulici Strahinjića Bana – kod „Ane i četiri pištolja“.

Stari filmski hitovi

Ljubitelji sedme umetnosti uz “Filmstreet” će proslaviti 75 godina filma „Čarobnjak iz Oza“, a osim toga će uživati uz rimejke brodvejskih klasika, evropske bisere kinematografije, Oskarom nagrađivane komedije, vrhunske drame, trilere i još mnogo toga. Za informacije o novim besplatnim filmskim avanturama mozete posetiti www.facebook.com/filmstreet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari