Komunalna policija je tokom 2013. godine primila 25.361 prijava građana, od čega 23.056 telefonskim putem, dok je mejlom pristiglo 1.300, odnosno pisanim putem 1.005 prijava.


„Najveći broj prijava odnosio se na buku u stanovima – ometanje stanara bukom u vreme propisanog kućnog reda, i buku u lokalima – kada su u pitanju ugostiteljski objekti – uznemiravanje emitovanjem buke izvođenjem muzičkih i drugih sadržaja, korišćenjem muzičkih instrumenata i drugih zvučnih uređaja iz istih“, navode za Danas u Komunalnoj policiji.

Takođe, ova gradska služba je tokom ove godine formirala ukupno 37.229 predmeta. Kako navode, broj izrečenih novčanih kazni je 8.941, dok je podneto 13.546 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka.

Podsetimo, Komunalna policija je formirana pre tri godine, sa ciljem da sprečava prljanje grada i oštećivanje javne imovine, zatim da brine o komunalnom redu, gde spada poštovanje radnog vremena, uklanjanje uličnih prodavaca i slično, te o odvijanju javnog prevoza.

Trenutno ova gradska služba ima 324 pripadnika, aktivna je 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji, pokrivajući tako svih 17 gradskih opština.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari