JKP „Gradske pijace“ sprovešće akciju reprograma starog duga za korisnike pijačnog poslovnog prostora koji imaju neizmirene obaveze prema ovom preduzeću zaključno sa 31. decembra 2013. i tekuća potraživanja dospela do 30. juna 2014.


– Dužnici koji isplate dug u celosti u roku od 15 dana, izvršiće se otpust glavnog duga od 30 odsto, dok za plaćanje na tri mesečne rate, ostvariće dela glavnog duga od 15 odsto. Ukoliko se odluče za plaćanje na devet mesečnih rata, otpust je 10 odsto, odnosno pet odsto za plaćanje na dvanaest mesečnih rata – kaže Ivan Sočo, v.d. direktor JKP „Gradske pijace“. On je dodao da je reprogram duga moguće je zaključiti odmah, u roku od 15 dana, odnosno na tri, šest, devet, 12 i 24 meseca.

Zahtev za reprogram duga podnose fizička i pravna lica, preduzetnici koji imaju dugovanja po pravosnažnim presudama, sudskim rešenjima o dozvoli izvršenja, zaključcima o izvršenju javnih izvršitelja, kao i korisnici-dužnici koji imaju neplaćena tekuća dugovanja, navodi se u saopštenju Pijaca. Uslov za sticanje prava za zaključenje ugovora o reprogramu duga je da, dužnik izmiri dospele obaveze zaključno sa mesecom koji prethodi mesecu u kome se zaključuje Sporazum.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari