Inicijativa “Ne davimo Beograd” osporava odluku o davanju subvencija spalionici u Vinči

Ostavite komentar


  1. Ima li nesto sto uradi aktuelna vlast, a da to ne ospori „inicijativa ne davimo Beograd“ ?

  2. Sad ne znam da li je vest pogrešno preneta ili iz inicijative ne barataju najbolje terminologijom. Država ne daje nikakve subvencije. Dakle Subvencija se daje za recimo nabavku opreme, goriva itd, ljdi koji je uzmu raslopažu nekim parama koje tek treba da potroše. Kod povlašćenog proizvođača električne energije, imalac prava mora prvo da proizvede tu energiju, isporuči u distributivni sistem i tek na kraju meseca naplati svoj proizvod po povlašćenoj (višoj) ceni. Sve dok splaionica ne počne sa radom, rizik izgradnje je na investitoru.
    Povlašćene cene su prpisane zakonom a njihova visina uredbom. Gospoda iz inicijative je mogla i uvek može da ospori uredbu, tj da pozove na njenu reviziju, mada sad više nema smisla jer su ljudi dobili status, tako da im se to pravo više ne može uskratiti.
    I na kraju, voleo bi da čujem šta je alternativa spalionice u Vinči? Da su protiv to je jasno, ali nisam čuo za koju su to drugu tehnologiju. Problem je što je nema, jer da je ima Holandija, Austrija, Norveška, Švedska, Danaska bi koristile tu tehnologiju a ne bi primitivno sagorevali smeće kao što mi nameravamo

Ostavite komentar


Beograd

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.