Inicijativa Ne davimo Beograd podržala građane naselja Stepa Stepanović 1Foto: Inicijativa Ne davimo Beograd (arhiva)

Inicijativa Ne davimo Beograd snažno podržava borbu građana naselja Stepa Stepanović i osuđuje namere gradskih i republičkih vlasti da prostor na kome su planirani preko potrebni javni sadržaji iskoristi za povećanje broja građevinskih parcela kojima može da mešetari.

Naselje Stepa Stepanović je odličan primer kako izgleda zadati pravac razvoja Beograda u kome nema mesta za stvarne potrebe ljudi, već se rešenja silom nameću po želji vlasti, skrnavljenjem propisa i direktnom obmanom građana, navodi Inicijativa.

Ne samo da su izgradnja škola i vrtića, doma zdravlja i obećanog multifunkcionalnog tržnog centra bila sastavni deo reklame Građevinske direkcije Srbije i jedan od glavnih razloga zbog kojih su se sugrađani upustili u avanturu podizanja kredita i kupovinu stanova, već je postojanje tih sadržaja neophodno za normalno funkcionisanje života u ovom malom gradu od 14.000 stanara.

Tokom proteklih godina, ukazuje se u saopštenju, postalo je jasno da su stanari Stepe prevareni. U školi i vrtiću nema mesta za decu iz naselja, umesto doma zdravlja otvorena je ambulanta, a razlog je jasan – ukidanje sadržaja za stanare znači povećanje površine građevinskih parcela kojima vlast može da mešetari. (kraj) is 18:33

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari