Odloženo iseljenje izbeglica u Ustaničkoj, privedeno sedmoro aktivista

Ostavite komentar


  1. Treba iseliti izbeglice iz ogromnog samačkog hotela na Karaburma ili da Crveni Krst i UNHCR plaća njihov smeštaj po ekonomskim cenama. Vojna lica koja su proterani iz Hrvatske i BiH su uzurpirali beogradske hotele Bristol, Srbija i Slavija kao i banjski hotele u Vrnjačkoj i Materuškoj Banji kao i odmarališta i hotele na Paliću.
    Istovremeno nas preko 250.000 interno raseljenih lica koji su proterani sa KiM od prvog dana žive kao podstanari plaćaju ći preskupe kirije i ni jedna porodica nije integrisana u Srbiji ili im je obezbeđen održiv povratak na KiM.
    Proverite, svi oni su rešili hrvatske ili bosanske penzije imaju kuće po Altinoj koje izdaju pod kiriju i što je najvažnije svi su našli, odmah po dolasku zaposlenje.

    1. Mnogo je razlicitih sudbina, kao sto je kod izbeglica sa KIM ima njih koji su prodali dole siptarima i obezbedili se u bg sa 4 – 5 stana i takvih kao vi koji nemaju nista, tako i u tim hotelima ima mnogo njih bez icega jer rade za 200 – 300 eur , nemaju rodbine po Australiji , Nemackoj itd gde su primanja normalna pa i nemaju mogicnosti da kupe bilo sta, uostalom vecina sa prinudnim smestajem imaju resenja za isti i ostaceni su za stanove koje su ostavili u bivsim republikama. Zavist ,zavidnost, ljubomora odlika je siromasnih i verujem vam u to sta pisete da mislite tako, ali realnost i istina koju ne znamo je drugacija i u to sam poprilicno siguran.

      1. U pravu si da nemaština izaziva zavist, zlobu i osećanje da svi drugi krivi samo on nije. I ja sam se uvek borio istinom a ne sa stereotipima.
        Prvo o prodaji stanova – cena kvadrata za stanove je svuda od 300 – 400 evra. Za kuće se ceni samo plac (10.000 evra) dok se kuće ruše i prave novi objekti.
        Drugo, interno raseljena lica nemaju pravo na kolektivne smeštaj niti na stanove ministarstva za rad i socijalno staranje – to što se po negde nađu interno raseljeni sa KiM u kolektivne centre oni su tu ilegalno i prvi su za isterivanje. Uništavanje Košutnjačkog Parka, Materuške Banje ili Odmarališta na Palićkom Jezeru su samo neki od grehova Izbeglica iz Hrvatske i BiH i Crvenog Krsta i UNHCR jer evo za preko 25 godina nisu rešili probleme.
        Svaki pokušaj zbrinjavanja interno raseljenih lica se stigmatizuje, kao, destimulišete povratak na KiM.

  2. Botovi, ajde sikter iz komentatorske sekcije. 20 ljudi nema kud ako ih isele, a smeštaj im nije pronađen niti je na vidiku rešenje. Apsolutno je nedopustivo da nastane 20 novih beskućnika. Tačka.

Ostavite komentar


Beograd

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.