Izmene na linijama javnog prevoza zbog radova u Bulevaru kralja Aleksandra i Ulici Tadeuša Košćuška 1Foto: Beta/Milan Timotić

Zbog radova na redovnom održavanju Ulice Tadeuša Košćuška, kao i na tramvajskoj kontaktnoj mreži u Bulevaru kralja Aleksandra, doći će do izmena u radu linija javnog prevoza, najavljeno je danas iz Sekretarijata za javni prevoz, prenosi Beoinfo.

Do izmena će doći na delu od zone raskrsnice sa Ulicom cara Dušana do zone raskrsnice sa Dunavskom ulicom i do SRC „Milan Gale Muškatirović“ od 24. do 28. oktobra.

Za vreme radova ta deonica će biti zatvorena za saobraćaj, tako da će se vozila sa linije 24, 26, 79, 26N i 401N, u smeru ka Dorćolu, kretati ulicama Cara Dušana, Bulevarom vojvode Bojovića, Dunavskom do terminusa Dorćol (Dunavska), dok će se u smeru ka gradu od terminusa Dorćol (Dunavska) kretati ulicama Dunavskom, Dubrovačkom, Cara Dušana i dalje redovnim trasama.

Vozila sa linije EKO2, u smeru ka Dorćolu, kretaće se ulicama Pjarona de Mondezira, Bulevarom vojvode Bojovića, Dunavskom do terminusa Dorćol (Dunavska), dok će se u smeru ka gradu od terminusa Dorćol (Dunavska) kretati ulicama Dunavskom, Dubrovačkom, Cara Dušana, Pjarona de Mondezira i dalje redovnom trasom.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta javnog gradskog saobraćaja.

Do promena linija javnog prevoza usled radova u Bulevaru kralja Aleksandra, na delu od zone raskrsnice sa Beogradskom do zone raskrsnice sa Ruzveltovom ulicom doći će od 22. oktobra – od 0:30, do 24. oktobra, do 3:30.

Za vreme radova linije 2, 6 i 14 se privremeno ukidaju, linija 5 saobraća na relaciji Kalemegdan (Donji grad) – Omladinski stadion, linija 7 saobraća na relaciji Tašmajdan – Blok 45, linija 10 saobraća na relaciji Kalemegdan (Donji grad) – Banjica preko Savskog trga, linija 12 saobraća na relaciji Tašmajdan – Banovo brdo, dok linije 9, 11 i 13 saobraćaju na svojim redovnim trasama.

Uspostavlja se privremena autobuska linija 7A na relaciji Trg Slavija – Ustanička. Trasa linije u oba smera je: Trg Slavija – Nemanjina – Resavska – Bulevar kralja Aleksandra – Ustanička.

Vozila sa te linije će koristiti postojeća, kao i privremena stajališta u Bulevaru kralja Aleksandra, u visini redovnih tramvajskih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari