Još nema izveštaja o nesreći na gradilištu "Beograd puta" u kojoj je poginula žena 1U drugoj fazi uređuje se deonica od Ulice Rebeke Vest do Vojislava Ilića Foto: Opština Zvezdara

Prva faza rekonstrukcije Ustaničke ulice, na delu od Vojislava Ilića do Mihaila Todorovića, završena je pre predviđenog roka, dok su u toku pripremni radovi na deonici od Ulice Rebeke Vest do Vojislava Ilića, odgovorili su iz „Beograd puta“ Danasu.

Kako su naveli iz tog preduzeća, radovi nisu obustavljeni zbog nesreće koja se u nedelju 4. avgusta, dogodila na gradilištu, kada je sugrađanku usmrtio kamion koji se kretao u rikverc. Interna komisija, koja je trebalo da ispita da li su ispoštovana sva propisana pravila zaštite na radu, još nije donela zaključak, navode iz „Beograd puta“.

„Ekipe JKP ‘Beograd put’ završile su prvu fazu radova u Ustaničkoj ulici, na delu od Vojislava Ilića do Ulice Maihaila Todorovića. Po rešenju Sekretarijata za saobraćaj navedeni deo saobraćajnice zatvoren je za saobraćaj 30.jula. Predviđeno je da radovi budu završeni 8. avgusta, ali su ekipe na terenu uspele sve planirano da završe 5.avgusta, kada smo deonicu otvorili za saobraćaj. Radovi u Ustaničkoj ulici i dalje na traju. U toku su pripremni radovi na delu od Ulice Rebeke Vest do Vojislava Ilića. Radovi se trenutno izvode pod saobraćajem, uz postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju“, navedeno je u pisanom odgovoru.

S obzirom da je u „Beograd putu“ najavljena interna istraga o nesreći, dan kasnije je formirana komisija koja treba da utvrdi „da li je postojao elaborat (projekat) privremene saobraćajne signalizacije, overen od strane nadležnog organa i da li je sve urađeno (postavljeno) u skladu sa saobraćajnim elaboratom“. Komisija se još nije oglasila, a iz tog javnog preduzeća navode da je pešacima, tokom trajanja radova, obezbeđen pešački prelaz regulisan saobraćajnom signalizacijom, na oko 50 metara udaljenosti od mesta na kome se u nedelju dogodila nesreća.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Danasu nije dalo detalje vezane za nesreću, osim da je uviđaj izvršio dežurni zamenik tužioca iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva, koje je i preuzelo slučaj zajedno sa Inspektoratom za rad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari