Kompanija "Kentkart" danas dobila dopis od Gradske uprave Beograda sa upozorenjem o nameri da se raskine ugovor 1foto (BETAPHOTO/MEDIJA CENTAR BEOGRAD)

Kompanija „Kentkart“ dobila je danas od Gradske uprave Beograda dopis kojim je upozorena o nameri da se raskine ugovor uz rok od sedam dana da uskaldi svoje poslovanje sa preuzetim obavezama u javnom prevozu, saopšteno je iz te kompanije.

„Od Gradske uprave grada Beograda danas smo prvi put dobili dopis u kojem nas upozoravaju o nameri da raskinu ugovor sa kompanijom ‘Kentkart’. Pre slanja ovog upozorenja, Skupštini grada već je bio upućen na izglasavanje predlog za jednostrani raskid“, navodi u pisanoj izjavi direktor „Kentkarta“ Veljko Vlahović.

Ovim dopisom dobili smo rok od sedam dana da uskladimo poslovanje sa preuzetim obavezama, naveo je Vlahović, naglašavajući da taj rok kreće da teče 13. aprila, odnosno, sutra.

„To je isti dan kada i odbornici Skupštine grada odlučuju o raskidu ugovora“, naglasio je Vlahović, ocenivši da „prema pravnoj logici, rokovi za sprovođenje korektivnih mera treba da budu razumni, dok upozorenje mora da prethodi odluci o raskidu ugovora“.

„Rokovi koji su nam dati i datum uručenja opomene, sve su samo ne razumni i nedvosmisleno govore da ne postoji volja da se obezbedi izvršenje korektivnih mera. Ova poslednja dešavanja samo dodatno potvrđuju da je čitava ova situacija deo nečijeg plana da nas, praveći opštu konfuziju, ishitreno i zaobilazeći ugovorne obaveze, izgura iz posla i na taj način, nama kao partnerima, ali i svim korisnicima javnog-gradskog prevoza, nametne svoju samovolju“, izjavio je direktor kompanije „Kentkart“.

Sednica Skupštine grada zakazana je za sutra u 10:00 časova, a jedna od tačaka dnevnog reda je razmatranje predloga za raskida ugovora sa „Kentkartom“, javio je ranije danas Beoinfo.

Odbornici će, kako se nmavodi, razmatrati Predlog rešenja o davanju saglasnosti Sekretarijatu za javni prevoz da zbog javnog interesa jednostrano raskine ugovor o javno-privatnom partnerstvu u obavljanju delatnosti eksploatacije i održavanja sistema za naplatu karata i upravljanje vozilima u javnom linijskom prevozu putnika u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari