Koncert KUD "Lazar Hrebeljanović" 1Foto: KUD Lazar Hrebeljanović

Kulturno umetničko društvo “Lazar Hrebeljanović”, Svetosavskim koncertom, otvoriće sezonu u kojoj obeležava 15 godina postojanja 28. januara 2018., sa početkom u 19 časova na sceni „Kulturnog centra Rakovica“.

KUD „Lazar Hrebeljanović“ sa sedištem na Vidikovcu, svoje prve članove okupilo je u januaru 2003. godine i povelo svetom narodne igre, pesme i običaja. U proteklih 15 godina na hiljade dece i omladine pod okriljem ove kuće kulture pronosilo je ime slavnog srpskog vladara Cara Lazara. Putovali su i nastupali širom Evrope, od Portugalije na zapadu, Holandije i Litvanije na severu, Ukrajine na istoku, i Ujedinjenih arapskih Emirata na jugu, oko 50 internacionalnih gostovanja je iza njih, navodi se u saopštenju KUD-a.

Trenutno broje više od trista članova, a “Svetosavski koncert” izvešće prvi omladinski i prvi dečiji ansambl, u pratnji narodnog orkestra KUD-a.

Na programu će biti spletovi narodnih igara i pesama iz svih delova Srbije, kako Srpskog nacionalnog folklora, tako i folklora ostalih nacija i kultura. Jer muzika i igra su jezik koji svi razumeju, koji povezuje ljude u kolo i kojim će mladi “Hrebeljanovići” svoju ljubav svesrdno darivati publici 28.01.2018.

Karte za koncert većinom su rasprodate, ali će nekolicina biti dostupna na blagajni KC “Rakovica” pola sata pre početka koncerta. Cena karte je 250 dinara. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari