Kotežani 7. juna "pevaju od muke" u svom naselju 1Foto: Screenshot/Kotez.rs

Nezadovoljni Kotežani odlučili su da organizuju protestni koncert pod nazivom „Pevajmo od muke“, koji će biti održan u nedelju, 7. juna od 18 sati, u parku kod crkve u ovom naselju.

Neće biti govornika, stranačkih, verskih, navijačkih i drugih obeležja. Građani će samo pevati zajedno sa brojnim poznatim pevačima i muzičarima kao i medijima.

„Samu ideju mnogi su oduševljeno prihvatili i potvrdili dolazak. Sa nama će biti najpoznatija Rap scena u Srbiji (Timbe, Jankara, Eufrat, Mikri…), glumac Viktor Savić, Bend Vlade Mandića, Jazz dive Beti Đorđević  i Nada Pavlović, Stefana Cvetković, KUD Kolan…“, piše u najavi ovog događaja na sajtu Kotez.rs.

Razlog pevanja je potpuno zanemarivanje građana Koteža od strane zvaničnih državnih institucija.

Udruženje građana Kotež već godinama pokušava da reši brojne probleme sa kojima se žitelji ovog naselja suočavaju, poput pritiska vode u letnjim mesecima, kišne kanalizacije, pasa lutalica itd.

Građani Koteža nemaju nijednu kulturnu ustanovu, galeriju, mesnu zajednicu, pedijatra, poštu (sa svim poštanskim uslugama), kulturnu ili sportsku manifestaciju, a tako je od nastajanja naselja. Sve relevantne institucije su godinama obaveštavane o našim problemima i jednostavno ne čine ništa, ističe se u tekstu.

Organizatori navode i da je „predsednik opštine Palilula na zajedničkom sastanku dobio pet fascikli sa gorućim problemima i pored obećanja – nije dosad uradio baš ništa“.

Nameravaju da u nedelju na dan koncerta iste fascikle ponovo pripreme i podele medijima.

„Mi više nemamo kome da se žalimo. Zvaničnici nas ignorišu, a dužni su da budu u službi svojih građana. Plaćamo uredno svoje režije, savesni smo građani, živeli smo u naselju koje je bilo u eks Jugoslaviji jedno od najuređenijih i o kome je neko brinuo. Ništa nam više ne preostaje sem da – pevamo od muke! Ovo je naš posledni ispit, mirimo se sa sudbinom ili mirno pevamo. Tako će nas čuti cela naša Srbija i šire“, ističe se u najavi protestnog koncerta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari