Lipovac Tanasković: Prihvaćene primedbe, neće biti usvojen predlog o izmenama Plana generalne regulacije 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ/MO) (Arhiva)

Gradski urbanista Marko Stojčić obavestio je neformalnu grupu građana Bitka za Košutnjak, Narodnu stranku, Pokret Slobodna Srbija i Srpski pokret Dveri da će biti prihvaćene njihove primedbe i da danas neće biti usvojen predlog o izmenama Plana generalne regulacije, rekla je Marina Lipovac Tanasković iz Narodne stranke.

„Predali smo veliki broj primedaba i zbog toga smo obavešteni da će biti izbačene neke stvari koje smo tražili da se izbace“, kazala je ona na konferenciji za medije, dodajući da će predstavnici organizacija prisustvovati sednici kako bi se uverili da nije u pitanju marketinški trik.

Prema njenim rečima, sumnju je probudila ideja o proširenju ulice Blagoja Parovića i Kneza Višeslava i izgradnja tri kružne raskrsnice.

Predstavnik neformalne grupe građana Bitka za Košutnjak, Dejan Jovanović ukazao je da je povlačenje odluke o izmenama saobraćajnica samo dokaz da građani zajedno mogu da prekinu nameru da na Košutnjaku započne nova faza urbanizovanja.

„Svi smo saglasni da urbanizovanje Beograda mora da se obustavi, da se konačno zastane i proceni koji je kapacitet Beograda, koliko imamo parking mesta, kanalizacije, struje, vode“, objasnio je Jovanović.

Arhitekta Marin Krešić smatra da su u pitanju „poslednji trzaji takozvanog investitorskog urbanizma“ i naglašava da su vlasti morale da pokleknu pred potrebama građana koje su realne, objektivne i životne.

On je poručio da se Plan generalne regulacije ne može menjati svaki čas, već da planiranje mora da bude konstatno, pouzdano, sigurno, po želji i potrebama građana, a ne investitora.

Predstavnica Dveri Nada Gladović napomenula je da se stalno dešava da narod mora da brani Srbiju i svoje zemljište od vlasti, koja apsolutno ne sluša njegov glas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari