Mila Popović: Vesić rekao da su tableti za osnovce koštali 5,5 miliona evra, Šapić priznao da su koštali 15 - gde je nestalo 10? 1Foto: BETAPHOTO/ BEOINFO -Beta/Milan Obradović

Bivši zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić u avgustu 2021. godine rekao je da su tableti za osnovce koštali 5,5 miliona evra, a gradonačelnik Aleksandar Šapić nam je pre neki dan priznao da su koštali 15 miliona evra, rekla je danas predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Mila Popović i pitala gde je nestalo 10 miliona.

Dodatni problem je i to što je direktor Kancelarije za mlade Beograda Nedeljko Radosavljević cenu tableta za osnovce proglasio državnom tajnom, navodi se u saopštenju SSP.

„Krajnje je vreme da neko Beograđanima objasni gde je nestalo 10 miliona evra ili je i to državna tajna?“, poručila je Popović.

Prema njenim rečima, SSP je pre osam meseci postavila pitanje gradskim vlastima koliko su koštali tableti koji su deljeni osnovcima u Beogradu i zašto ugovor nije dostupan javnosti.

„Nakon osam meseci i to tek nakon što smo se žalili Povereniku za informacije od javnog značaja, stigao je odgovor od Kancelarije za mlade Beograda u kom se kaže da nam neće dati informacije, jer je reč o sada već čuvenoj državnoj tajni“, istakla je Popović.

Dopis je, kako napominje predsednica Gradskog odbora SSP, potpisao Nedeljko Radosavljević za koga su mediji govorili da je „Vesićev Neđa“, koji je tokom izborne kampanje trebalo da donese 2.000 evra „jednom čoveku u Marinkovoj bari“.

Predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde traži da se ta afera „istera do kraja“ i javno pita novog gradonačelnika Šapića koliko su tableti koštali, gde je nestalo 10 miliona evra i ko je za to odgovoran, kao i kada će podneti krivičnu prijavu protiv odgovornih?

„Ukoliko ne kaže javno ove podatke i ne pokrene krivične postupke, Aleksandar Šapić dokazuje da on samo po medijima glumi ulogu ‘dobrog policajca’ da pokrije tragove svojih prethodnika čiju politiku samo nastavlja“, poručila je Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari