Ministarstvo građevinarstva podnelo tužbu zbog obustave izgradnje gondole

Ostavite komentar


  1. „Ponos“ i „dika“ od Ministarstva gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture kada se bave tužbama, umesto da razmišljaju glavom i uvide da je gondola najobičnija besmislica.
    Ali s obzirom da je isto(ministarstvo) sastavljeno od ovih na vlasti, ništa čudno.

    Poštovanje Redakciji Danasa

  2. Jos jednom zelim da naglasim. Pravi naziv je ZICARA a ne gondola. Gondola je nesto drugo, pogledajte u enciklopedijama.

    1. Ja pogledao.
      Nasao da ima naziv ‘gondola’ za odredjeni tip zicare – one sa kabinama.
      Ima i zicara ‘sedeznica“, „sidrasica’ i tako dalje.
      Verovatno biste primetili da ‘sidrasica’ ne moze biti ime za zicaru jer je ‘sidro’ deo brodske opreme?

  3. moralo bi da zna da je plan o postavljanju žičare, sa tri žice kako kaže AV, morao ići na javnu raspravu, baš kao i svi planovi kojima je predviđena izgradnja derivacionih MHE. Ako se beograđani, kao i svi ostali kojima bi neki da uceve reke, ne slažu sa izmuljanim javnim uvidima koji to nisu bili, onda ministarstvo ne sme da izda dozvolu za žičaru, derivacionu MHE i bilo koji drugi nepoželjni objekat. Osnov za svaku dozvolu jeste saglasnost stanovništva tog kraja u kome se nešto radi. Kada nema saglasnosti svaka dozvola je ništavna, a grupa građana je i te kako relevantan faktor u bilo kom sudskom procesu. Ako ministarstvo GSI nema pravnike koji mogu da ih posavetuju, onda neka zamene službenike onima kojima mama i tata nisu trčali za desetke na pravnom.

Ostavite komentar


Beograd

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.