Mladenović: Oštre kazne za divlje priključivanje na mrežu u Kotežu 1Foto: Freeimages / Andrzej Pobiedzinski

Ne smemo da dozvolimo da jedan deo grada zbog nečije bahatosti i osionog ponašanja strada i da građani nemaju struju zbog toga što je neki nelegalni graditelj pokušao da se „divlje” priključi na elektromrežu, izjavio je pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović za RTS.

„Mi smo upravo i izmenama Zakona o planiranju i izgradnji insistirali na tome da se svi oni koji učestvuju u tom procesu oštro kazne novčano, kao i da krivično odgovaraju. Inicijativa zamenika gradonačelnika Gorana Vesića je išla upravo u tom pravcu, da otkrijemo koji je to razlog da nema struje gotovo tri dana. Na taj način je ugrožen sistem, ugroženo je funkcionisanje i život deset hiljada ljudi da bi se jedan bahati nelegalni graditelj priključio na elektromrežu“, istakao je Mladenović.

Podsetimo, zbog nelegalnog graditelja 50 ulica u naseljima Kotež, Krnjača i Mokri Sebeš tri dana je ostalo bez struje. Uzrok iskakanja 13 trafostanica koje su ovaj deo grada snabdevale strujom je pokušaj nelegalnog priključenja na elektromrežu.

Direktor Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić izvinio se građanima Krnjače i Koteža koji nekoliko dana nisu imali uredno ili nikakvo snabdevanje strujom i najavio da će svi odgovorni biti smenjeni.

Prethodno je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić upitao Elektrodistribuciju Beograd zašto je 50 ulica u naselju Kotež, u kojima živi oko deset hiljada ljudi, bez struje već treći dan, jer je 13 trafo stanica ispalo iz sistema, a prvi su na nestanak struje pažnju skrenuli iz Gradskog odbora Nove stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari