Udruženje „Naša kuća“ u saradnji sa Hypo Alpe Adria bankom organizovala je juče Malu školu kuvanja za mlade sa smetnjama u razvoju iz OŠ „Boško Buha“. Njima su profesionalni kuvari pokazali kako mogu da skuvaju hranu, upakuju je i pripreme za dostavu.

Događaj je organizovan u Kuhinji na točkovima, u kojoj se svakodnevno pripremaju obroci za stare i teško pokretne osobe u Beogradu. Domaćini „Male škole kuvanja“ bili su TV voditelji Miloš Milovanović i Katarina Lazarević.

– Kuhinja na točkovima, upravo je nastala iz želje da pokažemo da mladi sa smetnjama u razvoju mogu da se osećaju korisno i samostalno. Oni se uključuju u rad u kuhinji, pripremanju i pakovanju jela čime je podstaknuto njihovo društveno angažovanje i istovremeno, unapređen kvalitet života starijih ljudi. Važno je da imamo što veći broj naručenih obroka, jer na taj način možemo da povećamo i broj besplatnih obroka za one koje imaju minimalna ili nikakva primanja – rekla je Anica Spasov predsednica Udruženja „Naša kuća“.

Kuhinja na točkovima nalazi se na Zvezdari, gde hranu pripremaju profesionalni kuvari po strogo kontrolisanim standardima kvaliteta, a dnevno mogu da isporuče oko 200 obroka. Svakog dana se nudi raznovrstan jelovnmik sa najmanje četiri vrste kuvanih jela sa mesom ili ribom, sa četiri vrste priloga, izborom između salate i supe ili čorbe. Obrok se može naručiti na dnevnoj bazi, najkasnije do 11 časova, a dostava obroka se vrši od 13 do 15 časova.

Hypo Alpe Adria banka podržala je projekat donacijom od 5.000 evra, u okviru svog programa Hypo Podrška, zahvaljujući kome kontinuirano pomaže poboljšanje uslova života zajednice u kojoj posluje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari