Preduzeće „Beograd-put“ će danas postaviti novu, još veću i širu ogradu duž cele pešačke staze na Brankovom mostu, a sve zbog povećanja bezbednosti i onemogućavanja kretanja pešaka na strani mosta za saobraćaj od Novog Beograda do centra grada, saopštio je juče Beokom servis.

U ovom servisu još ne mogu da kažu kada će ova pešačka staza biti otvorena.

Pešačka staza na Brankovom mostu koja vodi od Novog Beograda do centra grada delom je sanirana krajem 2014. godine, ali i dalje nije u funkciji za pešački i biciklistički saobraćaj.

– Ogradu proširujemo i povećavamo iz bezbednosnih razloga jer pojedini građani ovde nisu pošto vali signalizaciju i preskakali su ogradu i išli čak i kolovozom. Stavićemo i novu signalizaciju. Jednostavno građani moraju da shvate da je ta ograda postavljena s razlogom jer je bezbednost u pitanju. Apelujemo na građane da koriste pešačko-biciklističku stazu na drugoj, levoj strani u smeru od Ušća ka centru grada – ističe Darko Glavaš iz „Beokom servisa“

Glavaš podseća da od izgradnje mosta nije rađena bilo kakva sanacija potkonstrukcije mosta.

– Reč je o ozbiljnim radovima koja zahtevaju ozbiljna novčana sredstva. Tokom sledeće nedelje imaćemo sastanak na kojem ćemo razmotriti šta je do sada urađeno i šta je sve potrebno da se uradi nakon zimske sezone – kaže Glavaš i dodaje da ne može da precizira kada bi radovi mogli da budu završeni odnosno kada će staza biti otvorena za pešake.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari