Nesvakidašnja i neuobičajena mesta za obavljanje čina venčanja sve više zaokupljaju Beograđane. Kako je leto period kada se budući mladenci češće odlučuju da stanu na ludi kamen, sudbonosno „da“ mogu da izgovore u sve popularnijem Parku za venčanja na Adi Ciganliji, koji je otvoren pre nešto više od dva meseca.

Od samog otvaranja parka 25. aprila vladalo je veliko interesovanje za organizaciju venčanja u ovom jedinstvenom prostoru, pa se tako do sada pod otvorenim nebom na večnu ljubav zaklelo 18 parova, a kako je za Danas rekao Zoran Gajić, direktor JP Ada Ciganlija, sa letnjim danima interesovanje se povećava, pa je park rezervisan u naredna dva meseca, budući da ima 12 zakazanih venčanja.

– Otvaranjem ovog parka Beograđani su dobili priliku da se venčaju u jednom drugačijem, nesvakidašnjem ambijentu, na otvorenom, u prirodi, stoga ne treba da čudi činjenica da je interesovanje veliko. A predviđeno je da park radi dok vremenski uslovi budu to dozvoljavali. Prema željama mladenaca venčanja u parku mogu se obavljati svakog dana, a takođe i samo vreme venčanja može se prilagoditi njihovim zahtevima. Venčanja su moguća i u večernjim satima, budući da je čitav prostor osvetljen – rekao je Gajić. On je dodao da se svi zainteresovani mogu javiti upravi „Ade Ciganlije“. Korišćenje prostora Parka za venčanje potpuno je besplatno, dok se za usluge matičara mladenci moraju sami pobrinuti u dogovoru sa matičnim uredom opštine Čukarica.

Pored obaveze da sami rezervišu matičara, mladenci imaju zadatak i da kupe sadnicu drveta koja će biti zasađena na mestu na kome se venčavaju. Prema rečima direktora Ade Ciganlije, venčanja na ovakvom mestu su sama po sebi interesantna, budući da su organizovana pod vedrim nebom, u zelenoj oazi grada, tako da do sada nije bilo nikakvih neuobičajenih i posebnih zahteva.

– Naravno, imali smo već nekoliko parova koji su pored ceremonije venčanja u samom parku organizovali i svadbena veselja. Za taj deo su zaduženi sami mladenci – objasnio je Gajić.

Park se inače nalazi u najzelenijem delu Ade, na desnoj obali jezera, u neposrednoj blizini terena za golf, preko puta restorana Jezero. Sastoji se od sojenice na betonskoj podlozi sa stolom predviđenim za matičara i mladence, do koje vodi prilazna staza koja prolazi kroz lukove ukrašene cvećem. JP Ada Ciganlija je ovaj jedinstveni park izgradila u saradnji sa Eurobank EFG, koja je u tu namenu donirala 6,1 milion dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari