Oskar popio frku 1Foto: Radenko Topalović

Savo Manojlović je gostovao u DLZ pre dve nedelje i ta epizoda bi već bila arhivirana da nije režimskih medija koji se već dve nedelje (nedelja, kao dan u nedelji) vraćaju Manojlovićevoj viziji u kojoj je Vučić u zatvoru, a Dačić svedok saradnik.

Najpre su ovo u „Hit šitu“ komentarisali „svedok saradnik“ Ivica Dačić i Ana Brnabić Čale. Dačić je izjavio da je Savo pomešao neke stvari, te da nije on ministar policije, već Ivica, uz „duhovitu“ opasku s nepoznatom poentom, da „taj pendrek ima dva kraja“.

Čale je baljezgala da joj Savina izjava nije „čak ni smešna“.

To što se mi kerebečimo u emisiji je odraz naših mentalnih slabosti, a ne da je nešto čemu se smejemo smešno.

Koliko se sećam, a mrzelo me da se podsećam, ja sam inicirao temu odnosa Dačića, Vučića i Manojlovića, koju je Manojlović razradio na opisani način, a Dačić je, komentarišući, ignorisao moju opasku posle Savine izjave da po toj logici Dačić mora da uhapsi Vučića.

Kako bi Dačić stigao do mesta svedoka saradnika, ne znam, Savo je ovde doktor prava. Ovo se nije završilo tu. Savi je poklonjena pažnja u tabloidima, a zatim i u jutarnjem programu TV Pink gde je lično robijaš iz Savine mašte tražio Jeremićki da mu pusti snimak iz DLZ da bi ga komentarisao.

Praštajte, saznaću šta je komentarisao tek danas, kada tokom snimanja nove epizode DLZ budem gledao odlomak iz ovog gostovanja.

Mislim, šta bi Oskar i mogao da komentariše, osim da bude pasivno agresivno patetičan. Ono što je ovde zanimljivo je zašto je vrhovno lice ovoliko zapelo za Savinu viziju o hapšenju.

Koliko je kretena samo pisalo da me treba uhapsiti zbog onoga što govorim, a nekadašnji ministar policije Vulin je čak to izgovorio, 2021, pred kamerama TV Pink, pa se nisam potresao.

Znao sam da me zbog lajanja (još uvek) ne smeju hapsiti. Ovde, međutim, imamo dva pravna giganta – doktora prava Manojlovića, i najboljeg studenta prava u istoriji studiranja prava, Oskara.

Doktor prava je izjavio da vidi najboljeg studenta prava u zatvoru, a ovaj je totalno pošizeo. Zašto? Posle razmišljanja u trajanju od dve sekunde, zaključio sam da šizi zato što i on sebe vidi u zatvoru.

Svestan koje je sve zakone prekršio i na koji način, svršeni student Oskar je i sam od sebe pominjao svoje hapšenje, kao nešto čime mu neko tamo preti. ‘Ajde da je lupetao o atentatu, to je njegova poznata strategija, ali otkud strah od hapšenja?

Pa, verovatno iz istog mesta odakle i nadimak Oskar. Kad se ima u vidu da je Zagorka Dolovac progovorila i to baš o kriptovanim prepiskama kao dokaznom materijalu u krivičnim postupcima, jasno je što je Oskar popio frku.

Što se mene tiče, ja sam samo bečelor prava, ne bih da se mešam u polemike pravnih titana.

U svojstvu zabrinutog građanina, čekam neoborive dokaze, pa kad se pojave, čekam hapšenje.

Stavovi autora u rubrici Dijalog ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari