Naredne godine novo proširenje linije Bg voza 1

Od kada je 1. septembra 2010. godine počeo sa radom, Bg voz beleži konstantan rast putnika, a ni postavljene rampe na stanicama Karađorđev park, Vukov spomenik i Pančevački most nisu negativno uticale na taj trend.

U međuvremenu je njegova linija proširena, pa tako saobraća na relaciji Batajnica – Pančevački most, a pored početne i krajnje staje na još sedam stanica: Zemun Polje, Zemun, Tošin bunar, Novi Beograd, Prokop, Karađorđev park i Vukov spomenik, tako da je to ubedljivo najbrža mogućnost za stizanje sa jednog na drugi kraj grada. Trenutno se ovim prevoznim sredstvom dnevno preveze oko 34.000 sugrađana, a kako nam je rečeno u Direkciji za javni prevoz, u planu su mnoge inovacije koje građane očekuju već naredne godine.

– U planu je da se u naredne tri godine sve stanice pokriju rampama, a razlog za tako dug period realizacije leži u činjenici da će već tokom 2017. godine sadašnja linija Bg voza biti produžena sve do Ovče, a u 2018. se očekuje i puštanje druge linije u pogon i to na relaciji Beograd Centar – Resnik. Na taj način će Bg voz pokrivati znatno veće područje grada kojim će saobraćati, pa se shodno toj činjenici očekuje i dodatni porast putnika koji koriste voz kao prevozno sredstvo – ističu u tom preduzeću.

Što se tiče kvaliteta vozova koji saobraćaju, očekuje se da će se stanje popraviti, mada ni sada nije toliko loše koliko se na prvi pogled čini kada se iz daljine ugledaju vozovi „ofarbani“ različitim grafitima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari