Ne davimo Beograd: Kliničkom centru neophodna metro stanica a ne parking 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Inicijativa Ne davimo Beograd ocenila je danas da je Kliničkom centru Srbije (KCS) neophodna metro stanica a ne nova garaža na mestu gde su planirane zelene površine.

„Iako postoji potreba za povećanjem parking kapaciteta u Kliničkom centru, problem sa parkingom u krugu bolničkog centra neće se rešiti još jednom garažom, već omogućavanjem ljudima da mogu kvalitetno, brzo i efikasno da se prevezu do bolnice javnim prevozom. Unutar Kliničkog centra potrebno je uvesti električni mini bus koji bi bilo besplatan i vozio bi teže pokretne pacijente na poziv“, navela je ta organizacija u saopštenju.

Inicijativa je dodala da bi metro do Kliničkog centra morao da bude uskladjen sa medjugradskim prevozom, kako bi što više ljudi moglo da se preveze bez upotrebe automobila.

„Smanjenje gužvi, i u KCS i svuda u Beogradu, možemo očekivati samo ako u prvi plan stavimo javni prevoz i umrežimo ga tako da odgovara potrebama gradjana da dodju do zdravstvenih, obrazovnih i drugih javnih institucija ili do svog posla. Jedino tako možemo obezbediti zacrtani plan da se većina gradjana Beograda od kuće do posla kreće za manje od 30 minuta, što je glavni cilj saobraćajnog programa koalicije Moramo“, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari