Ne davimo Beograd: Neprihvatljiva lokacija stanice za turističke polaske 1Foto: Inicijativa Ne davimo Beograd

Inicijativa Ne davimo Beograd smatra da će izmeštanjem stanice za turističke autobuse na novu, teško dostupnu lokaciju, koja nije adekvatno povezana javnim saobraćajem, biti načinjena velika šteta građanima i građankama Beograda.

Umesto, kako navodi Inicijativa da se obezbedi da polazno stajalište bude lako dostupno što većem broju ljudi i dobro povezano javnim i međugradskim saobraćajem, do nove stanice turističkih autobusa koja se nalazi na auto-putu Beograd – Niš iza naselja Medaković 3, osim taksijem, zasada je dolazak moguć samo linijama 70 i 38.
„Nesposobnost gradskih vlasti da završi novu i dugo najavljivanu autobusku stanicu ponovo će se slomiti po leđima građana“, upozorava Inicijativa Ne davimo Beograd. Podsećaju da je i prošle godine ovaj problem bio u žiži javnosti zbog privremenog i veoma lošeg rešenja na prostoru nekadašnjeg „buvljaka“ gde su autobusi bili pomereni zbog radova na izgradnji projekta „Beograd na vodi“.
„Na tom prostoru u međuvremenu je trebalo da bude izgrađena nova stanica, ali se sem otvaranja radova u predizbornoj kampanji tamo ništa nije desilo“, navodi Inicijativa u saopštenju, ističući da gradske vlasti moraju obezbediti pristojnu i lako dostupnu stanicu za turističke autobuse, kakva i dolikuje Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari