Ne davimo Beograd: Prva pobeda građana u nameri da nateramo grad da umesto šminkanja proširi Bulevar kralja Aleksandra 1Foto: Pixabay/3284692

Pokret Ne davimo Beograd ocenio je danas da je odustajanje od „preskupog šminkanja“, odnosno najavljene rekonstrukcije Bulevara kralja Aleksandra u Beogradu prva pobeda građana, a da je sada neophodno da se taj Bulevar proširi na deonici od Cvetkove pijace do Ustaničke ulice.

„Napravili smo prvi uspešan korak – zaustavili smo predizborno ‘šminkanje’ Bulevara, a sada idemo dalje, nastavljamo sa peticijom i tražimo proširenje i stvarno unapređenje saobraćaja za sve učesnike, a posebno bicikliste i pešake“, naveo je u saopštenju koordinator opštinskog odbora tog pokreta Aleksa Petković.

On je najavio nastavak akcije prikupljanja potpisa „sve dok sopstvenim očima ne vidimo budžet za proširenje Bulevara i realizaciju projekta“ ističući da 200.000 ljudi koji žive i rade u tom delu grada „zaslužuju pristojan i brz prevoz, a pešaci i biciklisti bezbednost“.

Petković je ocenio da iako je dobro što gradski funkcioneri, poput glavnog gradskog urbaniste Marka Stojčića „priznaju da je taj projekat bio loš, bilo bi dobro da razumeju i da moraju da snose odgovornost“.

„Čini se da je princip kojim se gradska vlast vodi u planiranju grada ‘ako prođe, prođe’. Zbog ovakvih i sličnih projekata koji ne doprinose boljem životu građana smo i zahtevali ostavku gradonačelnika Aleksandra Šapića. Beogradu je neophodna temeljna promena u planiranju grada, kako u pogledu saobraćaja, tako i u svim drugim oblastima. Promena koja će na prvo mesto staviti potrebe građana“, naveo je Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari