Neizvesna sudbina vračarskih vila

Zavod za zaštitu spomenika kulture Beograda stavio Krunski venac pod prethodnu zaštitu

Ostavite komentar


  1. U potpunosti se slažem sa Vračarcima i imaju moju punu podršku. Ovo što se danas radi u Beogradu je ravno nacionalnoj tragediji i odgovorni, kao što je pomenuti gospodin bi trebalo krivično da odgovaraju. Urušavanje i uništavanje kulturno istorijskog dobra je zločin prema narodu. Delovi Beograda kao što su Vračar, Dorćol, Bulbudor, Palilula, Stari grad su ambijentalne celine, koje nisu samo arhitektonske lepotice, nego su svedoci naše nasvetlije, ali i najteže istorije, ne samo Beograda, nego i Srbije. O umetničkoj vrednosti da ne govorimo.I zato, napred u očuvanje ovoga malo preostalog. To nam je i zavet predaka…. A bilo je prilika da se prodaju, ali nisu hteli, jer su znali da je otadžbina, narod, potomstvo iznad novca. U Slavu predaka, a u amanet potomstvu ne damo Topolsku, ne damo Beograd, bre

Ostavite komentar


Beograd

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.