Nova sala za besplatnu školu košarke 1Foto: Beoinfo

U Beogradu je danas otvorena šesta sala za besplatnu školu košarke, a u programu Marine Maljković ima tri stotine devojčica.

Gradski menadžer Goran Vesić, predsednica opštine Savski venac Irena Vujović i košarkaški trener Marina Maljković prisustvovali su danas otvaranju besplatne škole košarke za devojčice osnovnoškolskog uzrasta u Dečjem kulturnom centru „Majdan”. Kako je Vesić tom prilikom precizirao, škola je do sada otvorena u šest sala u Beogradu, a više od tri stotine devojčica je u programu Marine Maljković.

– Grad je podržao plemenitu ideju naše poznate sportistkinje, koja se u potpunosti uklopila u njegove programe. Za školski sport ove godine je izdvojeno 35 miliona dinara, dok su pre tri godine ta izdvajanja iznosila svega sedam miliona. Rezultat toga je da ima trideset odsto više ekipa u školskom sportu u Beogradu – rekao je Vesić.

– Marina je sportsko ime evropskih razmera, zbog čega joj svi dugujemo zahvalnost za ono šta radi – dodao je Vesić, i potom zahvalio i opštini Savski venac, koja se pridružila u realizaciji ideje.

Gradski menadžer je najavio i da će se zajedno sa Ministarstvom omladine i sporta naredne godine organizovati škole sportova u školskim dvoranama, kako bi deca mogla besplatno da treniraju.

Irena Vujović je precizirala da se prošle nedelje nekoliko desetina devojčica prijavilo za školu košarke i izrazila nadu da će ovaj broj ubuduće biti i veći.

– Opština će nastaviti da razvija sportski duh kod najmlađih, kako kroz ovaj, tako i kroz razne druge programe – istakla je Irena Vujović.

Marina Maljković je s novinarima podelila osećanje da joj sve ovo puni dušu na pozitivan način i da nema cenu. Ona je izrazila zahvalnost gradskom menadžeru i predsednici opštine Savski venac na brzom delovanju i zbog energije koju ulažu u školu košarke, pa i šire, u besplatno bavljenje sportom za decu u Beogradu.

Osim Telekoma, školu je podržala i kompanija „Roda”. U organizaciji „Pokreta za žensku košarku Marina Maljković”, do kraja godine biće otvorena i na još jednoj lokaciji – u Višnjičkoj banji, a potom i na Voždovcu i Zvezdari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari