Koliko iznose nove cene parkinga u Beogradu koje važe od danas? 1Foto: bellena / Shutterstock.com

Od danas u Beogradu važe nove cene parkinga, te će vozači morati da izdvoje nešto više novca po satu nego dosad ukoliko žele da ostave svoj automobil na području zonskog sistema.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je juče da će poskupljenje biti minimalno i da će sat umesto 56 biti 60 dinara po satu parkiranja.

Šapić je rekao da se grade dve nove garaže, i naglasio da je Skupština grada donela odluku o tome da i privatna lica mogu da grade i naplaćuje parking.

Sat parkiranja u crvenoj zoni umesto 56 koštaće 60 dinara, u žutoj zoni 53 umesto 48 dinara, a u zelenoj zoni 45 umesto 41 dinar. Cena sata, kako je saopštio Parking servis, parkiranja u plavoj zoni je po novom cenovniku 35 dinara, a do sada je bila 31 dinar, a višesatna karta će umesto 150 koštati 200 dinara.

Za stanare zonskog područja mesečna povlašćena parking karta biće 500 dinara, a za pravna lica sa sedištem u zonama ubuduće će koštati za 5-6 odsto više nego do sada.

Parkiranje na SMS parkiralištima „Vidin kapija“ i „Sava promenada“ nije poskupelo, pa sat vremena košta 50, odnosno 70 dinara, kao ni cena za polučasovno parkiranje u ljubičastoj zoni, koja ostaje 100 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari