Radove na asfaltiranju ulica u opštini Grocka u naseljima Leštane i Zaklopača obišao je juče gradonačelnik Dragan Đilas, koji je tom prilikom rekao da postoji veliki broj delova Beograda koji nemaju osnovne infrastrukturne uslove za život, kao što su vodovod, kanalizacija, asfalt i to je nešto čime ne možemo da se ponosimo.

– Prošlo je puno vremena kada su opštine nazivane prigradskim i kada se u njih nije investiralo. Ljudi koji žive u njima deo su Beograda, ali do sada oni nisu imali taj osećaj. Trenutno na teritoriji opštine Grocka radimo 20 ulica, kada ih završimo nastavljamo dalje i u sledećoj godini priključićemo i druge nekadašnje prigradske opštine. Očekujemo da ispunimo ono što smo obećali, a to je da nema nijedne neasfaltirane ulice na teritoriji Beograda – istakao je Đilas. On je dodao da ukupna vrednost radova za asfaltiranje ulica u Grockoj iznosi oko 160 miliona dinara, a do sada je urađeno više od 150 ulica.

U naselju Leštane u toku je priprema za asfaltiranje Prvomajske ulice duge 300 metara i ulice Save Kovačevića duge 2.500 metara, radovi su počeli u prvoj polovini novembra i do sada je završeno oko 70 odsto, vrednost radova je 31 milion dinara. Dok su u naselju Zaklopača, koje ima oko 2.300 stanovnika, započeti radovi na asfaltiranju puta dugog 1.500 metara, koji vodi od centra naselja do groblja, a prolazi pored škole i crkve.

Nakon obilaska radova na asfaltiranju ulica, gradonačelnik Đilas održao je sastanak sa predstavnicima opštine Grocka, na kome su glavne teme bile kanalizaciona mreža, nastavak asfaltiranja ulica, kao i problem dugovanja koje je prethodna vlast ostavila, a koji iznosi više od pet miliona evra. Takođe je bilo reči i o uvođenju sistema za kontrolu javnih nabavki i proveru ugovora, jer je većina potpisanih poslednjih godina bila štetna.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari