Partizan u Kruševcu jedva izbegao novi poraz, crno-belima izmiče i drugo mesto na tabeli 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Fudbaleri Partizana odigrali su nerešeno 3:3 (2:1) protiv Napretka u Kruševcu u četvrtom kolu plej-ofa i sada imaju samo dva boda više od trećeplasiranog TSC na tabeli Superlige Srbije.

Strelci za domaće bili su Majdevac u 19. i 51. i Bastajić u 26. minutu, dok su golove za ekipu iz Humske postigli Filipović u 6, Janković u 80. i Zahid u 89. minutu.

Partizan je prekinuo seriju od pet poraza za redom u svim takmičenjima, ali je nakon osvajanja boda u Kruševcu i trijumfa TSC nad kragujevačkim Radničkim (4:3), tri kola pre kraja prvenstva došao u situaciju da se grčevito bori za drugo mesto i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Gosti su dobro počeli utakmicu, poveli, stvorili veliki broj šansi, uputili čak 11 udaraca u okvir gola Kruševljana, ali su, kao i na većini utakmica u ovoj sezoni, dozvolili protivniku da lako dođe do pogodaka.

Iako je Filipović već u 6. minutu doveo crno-bele u prednost, Napredak je do poluvremena preokrenuo rezultat, a početkom nastavka poveo i sa 3:1 iz polu šansi, uz puno sreće i zahvaljujući greškama defanzivaca tima iz Beograda.

S druge strane, napadači crno-belih su stvarali veliki broj šansi, dva puta je skoro na gol-liniji loptu izbacivao defanzivac domaćih Pavle Mihajlović, jednom pogodili stativu, nekoliko puta je sjajno intervenisao golman Savić, dok su Natho, Severina, Zahid, Nikolić i Kalulu propustili da zatresu mrežu domaćih posle odličnih akcija i velikih prilika.

Kad se činilo da će ekipa iz Humske doživeti i šesti poraz za redom najpre je mladi Janković, koji je zamenio Stojkovića, najpre smanjio zaostatak, da bi minut pre kraja regularnog toka meča, praktično auto-golom Nikole Stojanovića, Zahid uz puno sreće doneo bod svom timu.

U istom terminu TSC je na svom terenu savladao kragujevački Radnički sa 4:3 (3:0) pa sada ima samo dva boda manje na tabeli od crno-belih i priliku da, ukoliko Partizan ponovo napravi kiks, dođe do druge pozicije na kraju šampionata

U narednom kolu crno-beli u nedelju 12. maja na svom stadionu dočekuju Mladost iz Lučana, dok TSC igra sa Čukaričkim u Bačkoj Topoli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari