Obala u Zemunu pratiće način meandriranja Dunava, dominantan kamen

Idejna rešenja za produžetak Zemunskog keja inspirisana Dunavom

Ostavite komentar


  1. Suština celog projekta je još jedno betoniranje (obale) radi otvaranja kafana i sličnih objekata. Da zaista postoji želja da se obala uredi bez narušavanja prirode nikakva ulica ne bi bila deo projekta već samo pešačke i biciklističke (bez motora) staze. Na ovaj način će se sve pretvoriti na nove parkinge oko ugostiteljskih objekata i novo urušavanja prirodne okoline. Radikali su 90-tih totalno uništili Prvomajsku i mnoge delove Zemuna a sada će ga betonirati i dotući.

  2. Neeeeee :((( Prestanite sa upropašćavanjem ovog grada!!!!!! To je mesto koje pleni i odiše mirom! Ako napravite ovo izgubiće dušu :((((

  3. Kao stanovnik dela Zemuna koji pripada PDR starog jezgra Zemuna, smatram da je planirani objekat P+2 nepotreban jer i postojeći sadržaji tipa ugostiteljsk-, sportski su više nego dovoljni. Takođe smatram da je nedovoljno zelenila. Cela zona obaloutrde od Radeckog do Pupinovog mosta treba da sadrži onoliko kamenih konstrukcija koliko je to potrebno da bi bila zadovoljena osnovna funkcija obaloutvrde, a da ostali sadržaji budu zelenilo sa što više drveća, sa ponekim igralištem za decu i pešačkim stazama. Kolima samo prilaz do marina kod Radeckog i Širokih staza… Ovo ovde predstavljeno će ličiti na Bgd na vodi, a to od Zemunaca koje ja znam, niko ne želi!

  4. Zemunski kej je rekonstruisan pre desetak godina, od Kapetanije uzvodno. Da li je normalno, da se ponovo radi, dok je pola Srbije, Beograda, Zemuna gladno. Neka opstinski oci prosetaju kroz naselja ove opstine pa da vide sta sve fali, kako su u Z.Polju, verujem i drugde ulice, bez trotoara, blatnjave, kanalizacija je problem…ima jos. Ima precih stvari, nije Srbija, Beograd, Zemun nastali sa vasom vlascu.

  5. Sve to da bi se iz opstinske kase, odlila veca kolicina novca. Vec je uradjena rekonstrukcija gornjeg dela keja.. U delu starog Zemuna raditi nesto sto ce mu oduzeti dusu, van svake je logike, a da zemunce niko nije pitao, po obicaju. Iskreno se nadam, da se to nece desiti, nakon 3 aprila. Inace su naselja u ovoj opstini su, u katastrofalnom stanju.

  6. Meni se svidja. Biće i zelenila dovoljno. Deluje baš svetski. Treba raditi i graditi…
    Ne razumem zašto se protiviti ovome.
    Osim ako nije stvar u tome da se protivite da bi se samo protivili.

  7. Tehnički svaki ladjar bi se složio da obala prati tzv.napere treba videti samo ko će dobiti pravo da na njima gradi?

  8. Uvek sam za boljitak u Zemunu. Al mi blizu centra,na brdima,jedva se penjemo. Na Ćukovac baš mukotrpno. Stepenice ka Cetinjskoj u užasnom stanju. Deca nam idu tuda u školu a mi stariji i ne usudimo se tuda da silazimo. A i nizbrdica ka Belom medvedu grambava . Zamislite mame sa kolicima kako silaze i uzlaze tuda. Mislim da to ne bi bilo veliko ulaganje a mnogo bi nam značilo za bezbednost. Valjda će ovo neko od nadležnih organa Zemuna ,primiti k znanju i učiniti nešto.

  9. Na prvi pogled sve deluje kako valja. Lepo je setati do Pupinovog mosta obalom. Ali tolike kolicine betona !. Kao da je Vesic narucio projekat. Kontakt sa prirodom nije napravljen. Autori bi mogli jednoga dana da sednu na pivo u Siroke staze i da osete duh Zemuna i vode. Mi Zemunci se toplo nadamo da nece biti sproveden.

  10. Mnogima izgleda odovara “prirodni” smrad žabokrečine, djubrišta i divljih prljavih “plaža” sa “zekenilom” u vidu korovčine u kojoj su legla komaraca. Ja sam rodjeni Zemunac i jedva čekam da nam urede ljudski obalu. Ko je protiv, taj je protiv Zemuna.

  11. Samo da i to ne upropaste kao što su uradili sa Gospodskom ulicom i pričom o obali i vodi i talasima. Napraviše ruglo. O totemu, kao neispravnoj fontani, da i ne govorim.

  12. Pocetak uredenja obala Beograda pocinje trenutkom uklanjanja svega sto predstavlja pogled na reku. Dosli smo u situaciju da sa obale ne vidimo reku. Splavovi kao šupe, šut i otpad. Ruglo i izvor zaraze.

  13. Kao covek koji je iz mnogodecenijske porodice iz zemuna,mislim i delim misljenja 99% mojih prijatelja i rodbine rodom iz zemuna,da ovo ne izgleda lose i da treba da se resi prilaz dunavu od kule do kineza,to dole je sada ruglo,prljavstina,smrad i djubre i treba se srediti,naravno obala se ne moze srediti zemljom i njom nasipati,uz obalu,uz reku mora beton,ali samo ubaciti sto vise zelenila,drveca,parkova za decu i lepo i osvetljeno setaliste.. ko misli drugacije nit je video to tamo,nit je bio tamo,nit zeli dobro zemunu

Ostavite komentar


Beograd

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.