Objavljen javni oglas za zakup 30 lokacija vodnog zemljišta na levoj obali Save 1Foto: Beta/Ana Slović

Grad Beograd danas je objavio javni oglas za prikupljanje pismenih ponuda za zakup 30 lokacija vodnog zemljišta u javnoj svojini na teritoriji grada Beograda. Ponude će moći da se podnesu do 21. decembra, do 11.30 časova, a po isteku ovog roka počeće otvaranje ponuda, izjavio je za Beoinfo sekretar za privredu Nikola Kožović.

Kako je precizirao, poslednjeg dana, predviđenog za dostavljanje ponuda, od 7.30 do 11.30 biće postavljen video-nadzor čitavog postupka predaje ponuda, a istovremeno, potencijalni zakupodavci će moći fizički da prisustvuju procesu primanja ponuda, što će obezbediti apsolutnu javnost i transparentnost procesa.

„Kriterijum za odabir najbolje ponude je najviši ponuđeni iznos ukupne godišnje zakupnine za konkretnu lokaciju. Podnosilac ponude za zakup vodnog zemljišta može biti svako zainteresovano pravno lice, preduzetnik ili udruženje, kao i fizičko lice u skladu sa uslovima. Nakon izbora zakupaca, svi vlasnici plutajućih objekata koji nisu stekli uslov za zakup vodnog zemljišta imaće adekvatan rok da sami uklone svoje plutajuće objekte. Ukoliko ih u tom roku ne uklone sami, počeće njihovo uklanjanje u saradnji sa Vojskom Republike Srbije, Ministarstvom unutrašnjih poslova, Policijskom upravom za grad Beograd, Rečnom policijom i drugim nadležnim službama“, rekao je Kožović.

Prema njegovim rečima, Grad Beograd je u obavezi da obezbedi svu pripadajuću infrastrukturu za svaku od lokacija za koju je raspisan konkurs, tako da će budući zakupci, pored izlicitirane zakupnine, biti u obavezi da uredno plaćaju račune za vodu, struju, ali i da obezbede prečišćivače za otpadne vode. Očekuje se da kompletan postupak bude završen u prvom kvartalu 2023. godine.

„Naplata zakupa vodnog zemljišta krenuće onog momenta kada Grad Beograd obezbedi uslove za korišćenje lokacije, to jest od momenta kada se obezbedi potrebna infrastruktura“, zaključio je Kožović.

Neophodna dokumentacija – javni oglas, model ugovora o zakupu, obrazac ponude i karta zona, može se preuzeti na internet-stranici Grada Beograda www.beograd.rs, u rubrici „Gradski oglasi”. Takođe, sva zainteresovana lica mogu preuzeti navedenu dokumentaciju u prostorijama Sekretarijata za privredu, Ulica kraljice Marije broj 1, 17. sprat, svakog radnog dana od 8 do 15 časova. Za sva dodatna pitanja zainteresovana lica mogu poslati upit na mejl javnipoziv.splavovi@beograd.gov.rs

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari