Tramvaji će pored Kalemegdana ponovo krenuti u ponedeljak. U ovoj ulici radovi su završeni u roku, iako su bili obustavljeni dva meseca zbog arheoloških iskopavanja. Ovakav trend će biti poštovan i ubuduće i svi rokovi za radove na ulicama će biti skraćeni, jer građani ne mogu da trpe, izjavio je juče Aleksandar Bijelić, gradski menadžer, koji je sinoć posetio ovaj deo grada, nakom probne vožnje tramvaja u Tadeuša Košćuška. Bjelić je sinoć posetio i gradilište u Požeškoj.


– U Beogradu se radovi odvijaju po svakakvom vremenu, i noću i danju, kako bi se poštovali rokovi. Rok za završetak Požeške ulice je 15. februar, ali smo u toku radova doneli odluku da zbog gužvi u saobraćaju na Banovom brdu mnogo pre roka završimo radove pre svega na delu između Kijevske i Kirovljeve. U tom delu je ulica potpuno asfaltirana, sem raskrsnice koja je po planu ostavljena za poslednja dva-tri dana. Ovaj deo ulice će u ponedeljak ujutru biti otvoren za saobraćaj automobila, a krajem dana i za gradski prevoz. Kompletna rekonstrukcija Požeške ulice biće završena do kraja godine – najavio je Bijelić.

Radovi u Požeškoj ulici se obavljaju u okviru Projekta obnove grada, vrednog oko 890 miliona dinara, koji se delimično finansira iz budžeta grada, a delimično zajmom koji je odobrila Evropska investiciona banka.

Tramvajska dvokolosečna pruga i kontaktna mreža od Gospodarske mehane do okretnice se rekonstruišu u dužini od 3.872 metra, kolovoz i trotoar u dužini od 2.237 metara, a radi se i odvodnjavanje pruge, sanacija mostovskih konstrukcija (nadvožnjak kod hipodroma, most preko Topčiderske reke i most preko Bulevara vojvode Mišića), postavljaju saobraćajna signalizacija i oprema, osvetljenje i katodna zaštita. U ovoj ulici se i izmeštaju i zaštićuju elektroenergetska i telekomunikaciona mreža i kablovska kanalizacija. Radovi su počeli 20. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari