Najmlađa beogradska opština ovog leta uložila je dosta truda i sredstava da oplemeni i obogati turističku ponudu u svom živopisnom kraju. Predsednik opštine Surčin Vojislav Janošević ističe brojne manifestacije koje će obeležiti letnje dane u Surčinu, a posebno je interesantna kombinacija nautičkog i kopnenog turizma.


Tako je u ponudi krstarenje Savom i Donjim Sremom gde četiri brodića prevoze putnike duž 50 kilometara obale, a 10 mini-buseva stoji na raspolaganju za obilazak neke od 20 kopnenih destinacija među kojima su manastir Fenek, salaš Stremen, luksuzni hotel Klub S kao i etno-galerija Kovačev i Stajkov. U Nautičkom selu u Boljevcima na raspolaganju je 15 dvokrevetnih kućica na vodi i odmor po ceni od 2.500 dinara za celodnevni boravak sa prenoćištem.

Poseta Bojčinskoj šumi u kojoj je smešten etno restoran „Bojčinska koleba“, je nezaobilazan. Ovaj autentični restoran napravljen je kao čobanska koliba iz prošlog veka. Nesumnjivo, najatraktivnija je manifestacija Bojčinsko kulturno leto, u okviru koje se održava 40 programa u periodu od maja do oktobra, svakog vikenda. Do sada su izvedena 23 programa iz svih oblasti umetnosti, dečije priredbe, folklor, tamburaški koncerti. Jedini uslov za svaku predstavu je da ima određeni umetnički nivo.

U okviru Bojčinskog kulturnog leta održava se i humanitarna akcija „Ustanak dobrote“ čiji je prihod namenjen najsiromašnijim porodicama ove opštine.

– Na svako sedište, pored programa, ostavljamo i uplatnice u iznosu od 100 dinara, pa posetioci mogu, ukoliko žele, da uplate ovaj iznos – kaže predsednik opštine Janošević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari