Osam novih žutih autobusa za prevoz dece

Ostavite komentar


  1. Gsp Beograd uporno odbija da Svim Invalidima, koji ne mogu da se krecu bez tudje pomoci, da pravo na besplatnog pratioca u prevozu. Do skora su to pravo imali samo slepi invalidi, pa su na jedvite jade dodati "paralizovani", a kada ce osobe (i deca) sa Autizmom i ostali invalidi pitaj boga. Moze se reci da Gsp Beograd i Sekretarijat za gradski prevoz vrse i diskriminaciju invalida, jer jednima daju neko pravo a drugima ne – dok je svima zajednicko da ne mogu da se krecu sami.
    Dalje, postojecim pratiocima obezbedjuje se besplatan prevoz samo kada su uz invalida jer "s obzirom da invalidna lica imaju stalnu potrebu za pratiocem ne postoji osnov da se pratiocu obezbedi pravo na uslugu besplatnog prevoz jer bi morao imati personalizovanu karticu…itd"
    Ovo su sve notorne gluposti. Pratilac nije uvek uz invalida, jer mnogi invalidi idu u specijalne vrtice, skole, dnevne boravke itd. Znaci onaj koji ih tamo odvede treba i da se vrati kuci. Tacno je da pratilac ne bi trebao da ima personalizovanu karticu ali bi trebalo da ima opstu karticu na kojoj jednostavno pise Pratilac Invalida pa ne bi bio problem ko prati invalida, otac, majka, rodjak komsija…
    Ovde ima puno, bahatosti, nestrucnosti i nebrige..
    PS. Da dodam da postojeci GSP kombiji koji prevoze decu invalide nemaju pojaseve…toliko

Ostavite komentar


Beograd

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.