Renovirani vrtić „Pčelica“ u Senjačkoj ulici 46 juče je ponovo počeo sa radom. U njemu će od sada, proširenjem kapaciteta, umesto 150, ubuduće moći da boravi 400 mališana. Za radove je iz budžeta grada izdvojeno 26 miliona dinara, od toga je iz budžeta Savskog venca tri miliona dinara.

Renovirani vrtić „Pčelica“ u Senjačkoj ulici 46 juče je ponovo počeo sa radom. U njemu će od sada, proširenjem kapaciteta, umesto 150, ubuduće moći da boravi 400 mališana. Za radove je iz budžeta grada izdvojeno 26 miliona dinara, od toga je iz budžeta Savskog venca tri miliona dinara. Objekat je dobio novi krov, vodovodnu i kanalizacionu mrežu, mokre čvorove, kuhinju, ceo je osvetljen, dok je dvorište sređeno i opremljeno rekvizitima za decu. Novim nameštajem opremljene su i prostorije u kojima borave i mališani i vaspitači. Jučerašnjem otvaranju prisustvovale su Radmila Hrustanović, pomoćnik v. d. gradonačelnika i Ljiljana Jovčić, gradski sekretar za dečju i socijalnu zaštitu. Deca su za svoje goste izvela prigodan program, dok je njih predstavom obradovalo Pozorištance „Puž“ i Branko Kockica.
– Za poslednjih sedam godina sređeno je i adaptirano više od 300 objekata za decu. Neki su zaboravili kako su vrtići izgledali 2001. i 2002. godine, kada je ogroman broj dece boravio u ustanovama koje nisu primerene standardima i normativima Evrope, u kojima nisu funkcionisali ni mokri čvorovi ni kuhinje. U ovaj vrtić nije ulagano 25 godina. Na udaljenosti od oko 200 metara renovira se objekat („Grofica Olga“) koji će imati đakuzi i bazen u kome ćete moći i vi da se kupate, pa će vaša „Pčelica“ biti hotel sa pet zvezdica, izjavila je Hrustanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari