Pokret za preokret će u petak blokirati ulaz gradonačelniku Beograda 1Foto: FoNet/Božana Pavlica

Pokret za preokret će sutra u 12 sati blokirati ulaz u zgradu sedišta gradonačelnika Beograda.

Kako za Danas kaže predsednik PZP Janko Veselinović, povod blokade je početak grejne sezone, a razlog to što godinu dana nisu dobili odgovor na zahtev da se Beograđanima vrati 190 miliona evra koje su “Beogradske elektrane”, kroz nezakonitu višu cenu, preko „Infostana“ otele Beograđanima.

Drugi razlog je, kako kaže, činjenica da se uprkos veoma niskim temperaturama više hiljada stanova u Beogradu bez grejanja.

– Šest godina “Beogradske elektrane“ preko “Infostana” pljačkaju Beograđane. Preko više cene za tih šest godina svakom vlasniku stana koji se greje na centralno grejanje otele su 2.000 evra. To je za stan od 80 kvadrata ili oko 1.000 evra za stan od 40 metara kvadratnih. Pre godinu dana, naš odbornik Mišo Bjedov tražio je da se taj novac vrati i da se cene grejanja smanje. U junu smo protestovali i tada smo presreli gradonačelnika Radoičića koji je obećao odgovor. Ništa do danas. Beograđani treba da znaju da su sav taj novac Begradske elektrane uplatile u kasu grada i odatle je otišao na pevajuću fontanu, najskuplju jelku i novogodišnje ukrase i druge Vesićevr i Vučićeve projekte. Sada kada se pola Beograda smrzava odlučili smo se na ovaj iznuđen korak – navodi Veselinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari