Opštine Novi Beograd, Rakovica i Vračar danas obeležavaju slavu odnosno Dan opštine. Rakovica obeležava Dan opštine i opštinsku slavu Pokrov presvete Bogorodice. Na svečanoj sednici biće uručena javna priznanja, povelje i zahvalnice opštine Rakovica. U okviru obeležavanja Dana opštine biće organizovan sportski program. U 12 časova održaće se 33. štafetna trka na stadionu SC „Rakovica“, u kojoj će učestvovati sve osnovne i srednje rakovičke škole, a u prostorijama Šahovskog kluba „Borac“ održaće se šahovski turnir.

U 20 časova u Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica biće premijerno izvedena kamerna opera „Bračna agencija“. Sportski događaji nastavljaju se 17. oktobra, kada će u OŠ „Petar Leković“ biti organizovan odbojkaški turnir za žene. Sportski program povodom obeležavanja Dana opštine Rakovica završava „Rakovica open“ 24. i 25. oktobra. Takođe, i opština Novi Beograd danas obeležava svoju slavu. Domaćin opštinske slave ove godine je Maja Stefanović, direktorka Predškolske ustanove „11. april“, koja će sa sveštenstvom crkve Svetog Dimitrija, predsednikom Nenadom Milenkovićem i rukovodstvom opštine preseći slavski kolač.

U čast obeležavanja slave, svi građani koji danas budu posetili zgradu opštine biće posluženi žitom i vinom.

Pored toga, završna manifestacija u sklopu obeležavanja Dana opštine Vračar održaće se danas u upravnoj zgradi ove opštine. Tom prilikom biće otvorena izložba „Društvo za ulepšavanje Vračara 1884 – 2009“, na kojoj će biti prikazana 22 arhivska eksponata. Predsednik opštine Branimir Kuzmanović uručiće priznanja građanima Vračara koji su stvaralaštvom, talentom i znanjem doprineli dobrobiti opštine. U svečanom delu programa nastupiće i Hor muzičke škole „Josip Slavenski“.

Dan opštine Vračar, 14. oktobar, ustanovljen je prema datumu kada je formiran osnivački odbor Društva za ulepšavanje Vračara, pre 125 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari