Na Velikoj sceni „Ljuba Tadić“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta sinoć je održana premijera drame Biljane Srbljanović „Nije smrt biciklo (da ti ga ukradu)“, u režiji Slobodana Unkovskog.

Drama govori o porodičnim, ličnim i intimnim problemima i životima običnih ljudi preko kojih se slama jedno teško vreme.


– Mene opsedaju „kućne“ teme , odnosi generacija, roditelja i dece, dece koje stare, a ne odrastaju, koja simbolično ubijaju svoje roditelje, roditelji koji se ne predaju i grčevito drže, a da ništa ne ostave toj deci – rekla je Biljana Srbljanović za Danas.

Uloge u ovoj drami igraju Anita Mančić, Vojislav Brajović, Branislav Lečić, Svetlana Bojković, Goran Šušljik, Sloboda Mićalović, Ljubomir Bandović i Ivana Vuković. Sinoćnjoj premijeri su prisustvovali brojne kolege i predstavnici kulturnog i javnog života. Pored same autorke drame Biljane Srbljanović, premijeri su između ostalih prisustvovali i Ružica Đinđić, Dejan Mijač, Antonela Riha, Veran Matić, Mira Adanja Polak, Jovan Ćirilov, Dragana Ognjenović, Iva Štrljić i drugi. Do kraja sezone, reprize će biti odigrane večeras, 21i 23. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari