Opština Palilula i Advokatska komora Beograda produžile su juče ugovor o pružanju besplatne pravne pomoći građanima Palilule. Ugovor o saradnji potpisali su predsednik opštine Palilula Danilo Bašić i zamenica predsednika Advokatske komore Beograda Jasmina Pavlović


– Rezultati prošlogodišnje saradnje tokom koje je dato 2.596 pravnih saveta i odobreno 70 zastupanja pred sudovima i drugim nadležnim organima od strane advokata Advokatske komore Beograda, jasan su pokazatelj da je građanima neophodno omogućiti besplatnu pravnu pomoć i dovoljan argument da produžimo ugovor o saradnji – naglasio je Bašić.

Zoran Lončar, predsednik Komisije za pružanje besplatne pravne pomoći Advokatske komore Beograda, koja broji 3.000 advokata, istakao je da se već šest godina zalažu da se donese zakon o besplatnoj pravnoj pomoći, koju je država dužna da obezbedi građanima. „Dok se ne donese zakon koji će regulisati ovu problematiku, mi smo se odlučili na ovakav vid saradnje sa lokalnom samoupravom“, rekao je Lončar.

Kao i prošle godine, građani Palilule besplatnu pravnu pomoć mogu dobiti u Centru za socijalni rad (Cvijićeva 110) – ponedeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom od 9,00 do 13,00 i sredom u istom intervalu u mesnoj zajednici Stara Borča (Ivana Milutinovića 12g).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari