Sudeći po najavima čelnika beogradskih javnih komunalnih preduzeća, ove godine radiće neuporedivo više nego prošle. Iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju grada kažu da je ugovorena izrada plana detaljne regulacije za infiltraciono izvorište na levoj obali reke Save, a očekuje se izrada plana detaljne regulacije za izgradnju primarnih objekata vodovodnog sistema za Beli potok i Pinosavu.

Potpisan je ugovor sa Urbanističkim zavodom Beograda za izradu urbanističkih uslova za izgradnju saobraćajnica za lokaciju zapadno od Ulice dr Ivana Ribara, a rok izrade je 9. mart 2009. JKP Beograd – put daće značajan doprinos predstojećoj rekonstrukciji mosta „Gazela“, u vidu izgradnje nove asfaltne baze.

Radiće se na sinhronizaciji semafora u dužim tokovima ulica, kao što su Kneza Miloša, Ulica Dimitrija Tucovića, Cvijićeva, bulevari kralja Aleksandra, despota Stefana i vojvode Mišića. Postrojenje za preradu vode „Makiš 2“ je dugoročni projekat na kome će i u narednih 12 meseci, uz pomoćprivatnih firmi iz Slovenije i Beograda, nastaviti da radi JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“, što će biti slučaj i na izgradnji rezervoara čiste vode na istoj lokaciji.

Gradsko stambeno nastaviće da servisira hidrofore i da pregleda više od stotinu liftova. Plan za prezentaciju na međunarodnim sajmovima turizma tokom januara, kao i na Sajmu turizma u februaru u Beogradu, biće neke od prvih aktivnosti Turističke organizacije Beograda u novoj 2009. godini i to tokom februara meseca. A kao deo kulturne ponude, i to na samom početku 2009, biće i Klizalište u beogradskoj Areni, od 2. do 22. januara.

Pogrebne usluge najavljuju izgradnju 60 zidanih grobnica na groblju Orlovača, a kako saopštavaju iz JKP „Pogrebne usluge“, na ovom groblju u toku je izvođenje radova na izgradi ukupno 15.000 novih mesta. Automatizacija ulaza i izlaza u kontroli naplate javnih parkirališta, je nešto što je „Parking servis“ započeo u 2008, a u ovoj godini će nastaviti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari