Rio u Beogradu 1

Na 100 dana do početka XXXI Igara Olimpijade koje će se od 5. do 21. avgusta održati u Rio de Žaneiru, Olimpijski komitet Srbije je uz podršku Vojvođanske banke, zvanične banke Olimpijskog tima Srbije, organizovao karneval i u centar Beograda preneo atmosferu Rija.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Od Olimpijskog sata na Terazijama, kroz Knez Mihajlovu, sve do Kalemegdana, čuli su se ritmovi Brazila, a plesačice sambe i demonstracija kapoere napravili su pravu karnevalsku atmosferu. Olimpijci Srbije, koji će našu zemlju predstavljati na Igrama u Riju, tekvondoke Milica Mandić i Tijana Bogdanović, strelci Damir Mikec,Zorana Arunović, Jasna Šekarić, Andrea Arsović,Stevan Pletikosić, Milutin Stefanović, Dimitrije Grgić, Milenko Sebić, rvači Davor Štefanek, Kristian Fris i Viktor Nemeš, biciklita Ivan Stević, džudista Aleksandar Kukolj i veslači Miloš Vasić i Nenad Beđik bili su deo karnevalske povorke.

U Knez Mihajlovoj ulici, na „olimpijskim stanicama“ simbolično nazvanim Peking – London – Rio, prolaznici su imali priliku da se takmiče u sprintu i uporede svoju brzinu sa Juseinom Boltom, da se oprobaju u streljaštvu i na kajakaškom ergometru i odmere snage sa našim olimpijcima, ali i da se fotografišu i druže sa njima.

Karnevalaska povorka zaustavila se na Savskom šetalištu na Kalemegdanu gde je svečano otovorena izložba fotografija „London 2012. – Retrospektiva“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari