Rukavice za decu iz Svratišta 1

Prikupljanje rukavica za decu iz Svratišta organizovano je juče kao deo inicijative „Baci deset za deset godina“, u organizaciji Trag fondacije.

Građani i kompanije su donirali rukavice na nekoliko lokacija u gradu, kao što su Ušće Shopping Centar, Immo Outlet Centar i tržni centar Stadion, a svako ko je uzeo učešće bio je nagrađen poklon bedžom.

Menadžerka programa filantropije Trag fondacije Marija Mitrović istakla je značaj akcije u trenutku kada je deci bez stalnog smeštaja zbog predstojeće zime, ova oprema najpotrebnija.

– Veliki odziv građana u ovoj humanitarnoj akciji još jedan je od pozitivnih primera koji pokazuje da briga pojedinaca za osetljive socijalne grupe, kao što su deca koja žive i rade na ulici, jeste jedan od prioriteta. Snažnom voljom da preuzmemo odgovornost i pomognemo najugroženijima dokazali smo da malim koracima možemo da postignemo mnogo – navela je Mitrovićeva.

Trag fondacija ujedno je najavila i predstojeću dodelu VIRTUS nagrade za filantropiju. Nagrade će biti podeljene poslovnim subjektima i pojedincima koji su tokom 2015/2016. godine na najdelotvorniji, najdugoročniji i najefektniji način podržali neprofitne akcije ili organizacije od opšteg dobra i interesa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari