Savski nasip: Nastavljeno postavljanje kablova za kamere MUP-a na nasipu, zvali smo policiju 1Ilustracija Foto: Savski nasip/tviter

Aktivisti udruženja „Savski nasip“ pozvali su danas policiju jer su radnici koje je angažovala firma „Imtek“ nastavili da postavljaju kablove za kamere Ministarstva unutrašnjih poslova u okviru projekta „Safe City“ na savskom nasipu u Beogradu.

„Table za građevinske radove nije bilo, niti je koordinator (iz firme ‘Imntek’) pokazao dozvole za radove. Nasip se ne sme bušiti jer na takvim mestima može doći do pucanja nasipa kada vodostaj bude visok. Podsetimo da je Neša Roming (Nenad Kovač), vlasnik firme Roming (koja, navodno, instalira kamere za MUP), jedan od glavnih investitora za mini-hidroelektrane koje su devastirale mnoge reke u Srbiji“, piše u saopštenju.

Dodaje se da su aktivisti „Savskog nasipa“ bili i u policijskoj stanici Novi Beograd da prijave, kako tvrde, krivično delo, ali da su policijski službenici odbili da zavedu prijavu.

„Čeka se zima sa puno padavina, koju će pratiti visoki vodostaji. Istovremeno voda kulja iz nasipa kod zgrade Gradskog zelenila i danas u Bloku 70 jer se po svoj prilici probušilo neko od vodovodnih creva koja su protivzakonito postavljena kroz nasip. Ova voda koja protiče kroz nasip širi rupu kroz koju je crevo provučeno. Eksperti su rekli da sa ovakvim oštećenjima nasip može da se uruši za par sati, a kada se to desi, čeoni talas će se kretati sa velikom brzinom, i rušiće sve pred sobom. Materijalna šteta će se meriti milijardama evra: stanovi, automobili, liftovi, obdaništa, škole, jaslice… neće ih biti“, naglašeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari