Prihvatilište za decu i omladinu sa prihvatnom stanicom u Bulevaru oslobođenja, organizovalo je juče još jednu u nizu dobrotvornih akcija u cilju skretanja pažnje na ovu ustanovu, radi poboljšanja uslova i kvaliteta rada, kao i na neophodno izmeštanje.

Tom prilikom mališani prihvatilišta ugostili su poznatu glumicu Ivu Štrljić i urednicu časopisa „Kulinarske čarolije“ Sanju Grkavac, koje su se družile i pravile kolače zajedno sa decom.

– Ovakav poziv ne može da se odbije i doći ću svaki sledići put kada me budu zvali. Loš odnos prema deci uvek me potrese i kad god udem u mogućnosti da im pomognem to ću sigurno uraditi, jer deca nisu kriva za ono što ih je snašlo – rekla je Štrljićeva. Sanja Grkavac, koja je čest gost Prihvatilišta rekla je da su svi zajedno napravili čokoladni kolač sa bananama, i dodala da kadaje reč o slatkišima, deca najviše vole plazma tortu, ali ni ostale slatke đakonije nisu izostavljene. Inače, Prihvatilište zbrinjava ugroženu decu iz cele Srbije. Ova ustanova u nadležnosti je Grada i pruža smeštaj deci bez roditeljskog staranja, deci i omladini žrtvama nasilja, zanemarivanja, žrtvama trafikinga, kao i deci u procesu readmisije.

Prema rečima Biljane Buzić, psihologa Prihvatilišta, briga o njima traje 24 časa dnevno. Godišnje kroz njega prođe i do 600 dece uzrasta od sedam do 18 godina. Kako je Buzić istakla, najveći problemi sa kojima se suočavaju je ne adekvatan i nedovoljan smeštaj, kao i to što prostor dele sa štićenicima Zavoda za vaspitanje dece i omladine.

– Prihvatilište ima 16 kreveta, a trenutno je 17. dece na smeštaju, tako da su svi kapaciteti popunjeni. U pregovorima sa Gradom još uvek nismo iznašli odgovarajuće rešenje i lokaciju gde bi izmestili Prihvatilište – rekla je Biljana Buzić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari