Srpska Nova godina dočekana uz višeminutni vatromet sa Kule Beograd (FOTO) 1Foto: BW/Todor Milivojević

Prestonica je u novu 2023. godinu po julijanskom kalendaru uplovila uz višeminutni vatromet i laserski šou sa Kule Beograd, navodi se u saopštenju.

Vatrometom sa Kule Beograd, najviše zgrade u Srbiji i regionu, koji je ispaljivan sa čak 20 spratova, u Beogradu na vodi dočekana je srpska Nova godina.

Neposredno nakon odbrojavanja poslednjih 10 sekundi stare godine po julijanskom kalendaru, tačno u ponoć, sa Kule Beograd, usledio je višeminutni vatormet, kao i svetlosni šou nekoliko desetina lasera, bimova i LED strobova.

„Ovaj spektakl na nebu iznad Save propraćen je zvucima trube čuvenog Dejana Petrovića, koji je svojom muzikom proslavio Srbiju širom sveta. Drugi po redu multimedijalni šou na Sava Promenadi u razmaku od samo dve nedelje pokazao je da Beograd na vodi, pored toga što nesumnjivo predstavlja destinaciju svetske klase, s velikom pažnjom pristupa i obeležavanju datuma značajnih za našu zemlju, a doček srpske Nove godine je svakako jedan od njih“, navodi se u saopštenju.

Kao i prilikom prethodnog dočeka, i ovaj je organizovan u saradnji sa kompanijom „Fireworks by Grucci“, svetskim liderom u pirotehničkim događajima koji je oborio čak 11 Ginisovih rekorda u oblasti vatrometa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kula Beograd (@kula_belgrade)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari