SSP predlaže referendum u naselju Stepa Stepanović u vezi parcele na kojoj se gradi crkva

Ostavite komentar


  1. Parcela je dodeljena nezakonito SPC-u jer restitucija nije bila uopste moguca i plus SPC i nije imao zemljiste u okviru bivse kasarne. Bilo kakvo izjasnjavanje je pokusaj legitimizacije kradje. Sramota za SPC, grad i sve koji ovo podrzavaju.

    1. Pre II svetskog rata na prostoru gde se sada nalazi celo naselje Stepa, bile su njive seljaka iz Kumodraža. Posle rata zemljište im je oduzeto, tačnije država je dala male iznose novca koji je deponovan u sudu. Vlasnici parcela nisu uzeli taj novac.
      Kada je počela gradnja stanova u Stepi ( posle rušenja kasarne ) potomci vlasnika su protestvovali. Mislim da su se ipak dogovorili i dobili stan, dva u tom naselju.
      Što se te sporne parcele tiče, možda je pre II svetskog rata bila vlasništvo SPC. To najbolje znaju ljudi iz Agencije za restituciju.
      Agencija za restituciju, kao i Građevinska direkcija Republike Srbije ( koja je zidala stanove i potom ih prodavala ) prave su adrese za nezadovoljne stanovnike naselja Stepa Stepanović.

  2. Svaka cast ovoj zeni, bori se protiv vetrenjaca.. Kako promeniti ljude u Srbiji? Kada ce se narod opametiti i reci dosta je bilo? Kada je dosta SRBI?

Ostavite komentar


Beograd

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.