Šta kažu društvene mreže o kockama na Trgu republike?

Popravka novog Trga republike dve nedelje nakon otvaranja izazvala talas reagovanja na društvenim mrežama

Ostavite komentar


  1. A, da li su se, oni koji se pitaju, zapitali da li, ikad, u Lisabonu, Madridu i Parizu, temperatura padne na Bajaginih „minus dvadeset… i šest’, a često i niže? Znajući njih, sigurno da nisu pitali ni nekog pravog, školovanog betondžiju da li je beton dobar izborza trotoare i kolovoze, jer je, bez ulaženja u teoriju korozije, ‘slab’ na meku vodu (kišnicu).

    1. Kupiš „Betonske kocke za fasade“ kao „granitne kocke“ za ulice i trgove…“mala li je zarada“?

      Ps. Au, ali ti filozofiraš, baš će oni da misle o upotrebi istih, temperatura,….ama za njh na ovom svetu ne postoji ništa drugo osim „njihovog dzepa“! Stalno se prave ti veliki poslovi (VELIKE INVESTICIJE) i oni gledaju kako da se u to UGRADE.

    2. Kocke su bile odlican nacin da se uspori saobracaj u tom delu grada.Beskrajno sam zahvalna projektantu sto mi je omogucio prelazenje ulice bez stajanja na ostrvu.Sve je ucinjeno u korist pesaka,ali dezurni mrzitelji su opet unistili ono sto je dobro.Svuda u svetu su trgovi takvi.Te mame koje su se zalile ce morati da trce preko ulice da ih ne bi zgazili automobili i autobusi koji ludackom brzinom voze u tom delu grada.Tu zivim 40 godina.Zao mi je sto je vlast poklekla pod pritiskom dezurnih mrzitelja svega i svih.

  2. Da se objavi ponuda po kojoj je sklopljen ugovor.Pošto se ugovor krije ponuda može da se objavi i vide će se sve koliko je šta i kakav je opis po stavkama materijala kao i cene.

    1. Pitam Kineza: koliko biste naplatili ovo da uradite na Trgu, a on bez mnogo razmisljanja, iskustveno: 300 do 400 HILJADA evra.
      Stid me bilo da kazem da je Vesic ispostavio „racun“ Beogradu od 10 – 12 MILIONA evra.
      Onda ne cudi sto Zorka koridorka vodi u pumpanju racuna, sto od tunela Strazevica do Bubanj potoka umesto 6 km prijavljuje da je 10 km, i da ce put kostati skoro 90 miliona evra! Tacnije, km kosta 15 miliona evra!!!
      A kredite ce placati anestezirani gradjani i njihovi potomci…

  3. ŠTA, lepljene silikon, i nisu granitne?
    PORED Silikonske ulice sad imamo i trg!
    BRAVO dundjeri!

  4. Kriv je onaj ko je prihvatio ovakav projekat !.

    To je Grad Beograd i njegovi funkcioneri!.

    Izvođaču mora da se platii okretanje kocki ( prekockavanje )jer on nije kriv, ako isti izvođač to uradi besplatno onda postoje indicije da je imao ekstra benefite( nezakonitu korist) iz inicijalnog posla.

    O nerviranju i gubljenju vremena građana ne treba pričati jer za to niko nikada nije odgovarao!.

  5. 1cm kamena lepljen na 25cm betonsku kocku. To će baš dugo da izdrži. Možda i do proleća ako bude suva zima.

      1. …osim ako nemaju nameru da bacaju kamenu so, pa se vremenom ipak natalozi malo kamena. Znate ono, kao i kamen u bubregu sto se natalozi.

  6. Ajme … i Aca nesto ucutio…a bio je na trgu , u radovima u skupim patikama , i izgeledao je , naprednjacki , prezadovoljan …ode mu REJTING kod Beogradjana u .tri …….sem ako sns botovi i sns ovce nam ne objasne pednosti tih , vec polomljenih laznih kocaka

  7. Opet je zatvorena ulica kod pozorišta, opet trolejbusi do Slavije, opet presedanje kao u Lapovu, opet maltretiranje građana, opet Vesić, opet Vesić! Dokle bre trpite beograđani? Ili možda to niste, već ste samo malo došli !

  8. Iako je mnogo toga pogrešno u vezi sa rekonstrukcijom trga, kocke jesu granitne tj. kamene. Deluje kao da su lepljene pločice zato što je gumirani (Sika) sloj koji je korišćen za spojnice ostao zalepljen na ivicama. Nije problem u materijalima već u dimenziji i obliku: na putevima se ne koristi slučajno standardna kaldrma manjih dimenzija, koja omogućava bolje uklapanje i daleko kvalitetniju površinu kolovoza.

    1. Ma, kakav crni „Sika sloj“?! Taj sloj sigurno ne bi bio skoro dva prsta debeo, kao što se lepo vidi na više kocki u prednjem planu!
      Nisam išao na trg dok su trajali radovi, pa govorim samo na osnovu ovoga što vidim na slici priloženoj uz ovaj tekst.
      A tu se više nego jasno vidi da je na jednoj strani svake kocke nalepljena pločica debljine, po mojoj proceni, oko 2 cm. Da li su pločice i kocke od istog materijala (granita) ili nisu, samo na osnovu ove slike teško je reći. Po svoj prilici nisu jer zašto bi neko još pri zdravoj pameti lepio pločicu od granita, na kocku od granita?
      Ali sasvim ima smisla nalepiti pločicu od granita na kocku od BETONA, kada hoćeš maksimalno da uštediš na (skupom) granitu, ili kada hoćeš da nekome naplatiš granit, a uvališ mu običan beton….
      Sumnja da je baš ovo drugo bila namera je utoliko veća kad vidim dimenzije tih kocki. U kaldrmi od pravih granitnih kocki one bi bile znatno manje, kao što si i sam primetio.

  9. Milicko i Vesic da se hitno ispitaju, a vlasnik firme za racunare u Ivorskoj 35 je svedok namestanja poslova….

  10. Ovo mi lici kao ona „turska kaldrma“ iz XXI veka sto je ugradjena u Skadarliji…

    1. Bravo, niko da se seti toga. A ne zna se ni gde je nestala prethodna kaldrma, ona koja je odneta na „čišćenje“.

  11. a sto ne pitate nekoga iz vlasti ili iz te austrijske firme, ili nekog strucnjaka da li ovo normalno i ako nije zasto je tako uradjeno itd.. ovako twiter i facebook se nasladjuju, i onda za 10 dana kada se sve usija, izadje par strucnjaka koji su cak u Samoodbrani i pokopaju sve te jadnike iz opozicije sa twitera… tako je do sada uvek bilo… sve se plasim da ce i sada, zato sam rezervisan…

  12. Ploče su se raspale i potonule u podlogu i to je glavni razlog sto ih preslazu…to se vidi golim okom na licu mesta
    To da je to zbog.biciklista i majki sa decom je cista laz onog vesica…muka mi je i ime da mu napisem

  13. Ako je cela kocka granitna 25*25cm onda ko je to osmislio je svetska budala br. 1 jer behaton kocke koje su većinom u Nemačkoj prave se do 8 cm debljine

  14. Izbacili su problem kocki kao najveci na trgu. Veci problem od toga je to sto je ustvari urnisan saobracaj preko trga, takoreci nemoguc i Dorcol ostaje odsecen.

  15. A gde je u nabrajanju sns kriminala – vesićevih budalaština, pranja para, provizija u akciji uništavanja Beograda…fontana na Slaviji koja je počela da prošpušta mesec dana pošto je otvorena i to za 100 više para nego što košta preko oglasa na kineskom sajtu.

  16. P.S.
    I sad svi ti tviteraši koji ovbako reaguju da ne izađu na izbore! A kad izađu , da gčlasaju bilo za ko koga samo ne za vučićeve nepismene, primitivne, bahate kriminalce. Nikad i niko više!!!!

  17. Ako se po ovom principu bude gradila i „GONDOLA“, pitam se ko će da se usudi da prvi sedne u nju ? Po meni to bi trebali biti naravno gradski čelnici sa Vučićem zajedno.

  18. E eto vam vaš „trg republike“ da je ostao Pozorišni trg i Hitler umsto Broza bravara koji je ostavio „šustre“ koji se sve razumeju .

    Sad bi imali Pozorišno trg napravljen pdmah psole rata

    Eno Hitlerovi putevi još se upotrebljavaju bez problema, ali mi hoćemo da dovedemo „stručnjake iz šume“ koji su ostavili taman takve potimke koje zaslužuje najveći seljobrski grad u Stradiji Beograd sa beograxanima

    Skinuli su vam tramvajske šine sa Pozorišnog trba „da vas ne udari struja“ a sad vam meta kocka jer ste navikli da idete u gumnjacima jer niste imaopi pare ni za opanke

  19. Sama kaldrma je plagijat i biće sva povadjena .Kaldrma se slagala u polukrug da je zaprega ne bi oštetila,sistem lukova na mostu-retultanta sila se prenosi …Ovaj oblik kaldrme-silikon-glumac+sve pod pravim uglom može kod nekog na vikedici ali ovo je ,,PRVI PUT U ISTORIJI,toliko neznanja na jednom mestu za toliko novca.Ne postoje minimalne šanse da to opstane ni teoriske jer kocke nisu ravnomerno opterećene ,,kada padne prvi sneg,,gurači krenu da čiste biće veselo-Vesiću….10.000.000 evrova otetih od penzionera za gluposti potrošenih nije kaldrma doktorat plagiraš i praviš se lud .

  20. Vesna Ivoc desna riuka Vesica je uhapsena pre nekoliko meseci i ocekuje se sada nastavak zbog kaldrme koja nema fuge ….

  21. Goran Vesić nije lagao samo o tome da će se radovi izvoditi noću bez zaustavljanja saobraćaja. Ja smatram da je on drsko slagao i da će tzv. „preslagivanje“ kocki izvođač radova izvršiti o svom trošku i da nas to neće ništa koštati. Ja smatram da će se to uraditi o našem trošku pošto mi nije jasno zbog čega bi izvođač radova, firma STRABAG to radila o svome trošku, ukoliko je radove izvela prema projektu. Ako je greška u projektovanju te naknadne radove bi morao da plati projektant i onaj ko je prihvatio/odobrio projekat. Ukoliko je u pogledu tih koscki izvođač radova odstupio od projekta gde je bio nadzorni organ dok se to dešavalo. Ovde nas neko opako laže a mi trpimo po običaju.

Ostavite komentar


Beograd

Pokloni za decu iz Prihvatilišta 10

Pokloni za decu iz Prihvatilišta

Član Privremenog organa Beograda Nikola Nikodijević danas je povodom Uskrsa obišao Prihvatilište za decu Beograda i deci koja borave u Prihvatilištu uručio prigodne poklone, kao i vaskršnja jaja, preneo je Beoinfo.

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.