Stranka slobode i pravde podnela prijavu protiv predsednika opštine Vračar 1Foto FoNet Zoran Mrđa

Predsednica vračarskog odbora Stranke slobode i pravde Ana Gođevac izjavila je danas da je ta stranka podnela krivičnu prijavu protiv predsednika opštine Vračar Milana Nedeljkovića, NN lica u opštini i Zavoda za zaštitu spomenika kulture Beograda koji su svojim činjenjem ili zatvaranjem očiju dozvolili da se sruši vila u Janka Veselinovića 10.

„Na mestu gde se nalazila zgrada u Janka Veselinovića broj 10 sada je ostao samo prah, iako je u postojećem Planu generalne regulacije baš ovaj objekat bio naveden kao posebno vredan objekat, i uprkos tome da predlog o zaštiti Kotež – Neimara stoji pred Vladom“, navela je u saopštenju za javnost Gođevac.

Ona je ocenila da to znači da je „Opština Vračar, sa ili bez Zavoda za zaštitu spomenika kulture, grubo prekršila propise kako bi se izašlo u susret investitoru da na Neimaru može da gradi kvadrate“.

Podsetila je u saopštenju da su u petak, 24. marta ove godine, uočili nenajavljene radove na zgradi i odmah prijavili gradskoj inspekciji i miliciji.

Gradska inspekcija do danas nije dostavila odgovor šta je preduzela povodom rušenja i neobezbeđenog gradilišta u neposrednoj blizini jedne osnovne škole.

U saopštenju se navodi i da će odbornici SSP i odbornička grupa Ujedinjeni zahtevati smenu direktorke Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda zbog uništenja kulturno-istorijskog nasleđa.

„Svaki investitor može da želi šta god hoće, ali vlast je tu da ga zadrži u okvirima propisa i da ne dozvoli uništavanje našeg Beograda, Vračara i Neimara“, ističe se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari