Sugrađani pozivaju na oslikavanje Savskog keja 1

Građani okupljeni oko udruženja Savski nasip i narednih dana će čistiti i oslikavati separe kod Bloka 45 na Savskom keju, pa pozivaju sve zainteresovane sugrađane da se pridruže.

Akcija je počela početkom meseca, kada su okupljeni građani iz tog kraja najpre očistili ostatke farbe sa separea i tako ga pripremili za farbanje. Juče je ekipa sugrađana, čak i onih najmlađih farbala separe osnovnom bojom, dok je za danas i sutra predviđeno bojenje.

Građani i aktivisti okupljaju se na kraju Bloka 45, između česme i reni bunara, u 17 časova. a kada farbanje bude završeno, separe će u subotu oslikati umetnik.

Na mestu koje su do sada ružili pogrdni grafiti, slikar Nenad Stojkov oslikaće sve životinje sa Savskog nasipa, a građani će mu pomagati.

Raspored sastajanja može da se pogleda na Fejsbuk strani udruženja, a kako su tamo poručili, od pomoći bi bilo da svako ko može, ponese dodatne četke za farbanje i skidanje postojeće farbe, jer su im zalihe ograničene.

Oslikavanje separea je zajednička akcija sa udruženjima Za naš kej i Blok 70-zajednička akcija, piše na strani udruženja, a takve akcije će se zasigurno nastaviti, poručuju aktivisti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari