U Beogradu najveći problemi nelegalna gradnja i naplata javnog prevoza

Ostavite komentar


  1. Beograd je neplanski prenaseljen! Nijedna verzija naplaćivanja gradskog prevoza nije se pokazala praktičnom za putnike niti efikasnom za saobraćajno preduzeće.

    1. Milan:To što je Beograd neplanski prenaseljen, ne znači da treba dozvoliti nelegalnu gradnju.

      1. Eh Nešto ti stvarno misliš da je to „nelegalna“ gradnja? Toliki stepen gradnje je bio moguć samo uz AMINOVANJE VLASTI (čak i ako nije direktno učestvovala. I nečinjenje je učestvovanje). Svako ko je bio u bilo kom gradu u Evropi mogao je da vidi da u određenim ulicama (određenih gabarita i infrastrukture) može da postoji samo „određeni tip gradnje“ (kuće prizemne, parter sprat) u tim ulicama nije moguće podići zgradu sa 4 sprata…. Eto to se ovde 30 g događa, MOŽEŠ DA SAZIDAŠ BILO ŠTA I BILO GDE! Bg je pretvoren takvom gradnjom u jednu veliku FAVELU! Najveći broj naših sugrađana koji je emigrirao na Zapad je to uradio jer im je dosta života u faveli….

    1. boki:Moraju se obezbediti sredstva za rušenje nelegalnih objekata i tako će se zaustaviti nelegalna gradnja.

    1. Sanja:Nema potrebe pooštravati kazne. Neka se samo primene ove što su sada predviđene i neće se niko usodito da nešto gradi bez dozvole.

  2. U Beogtadu je problem javnog prevoza skoro od kako se uveo! Ali on mora postojati!

  3. Ja bih bila malo zabrinuta. Za vreme DS-a, praveljeno je sve i svastta samo da se dize u nebo i kao da se radi. Moja veoma dobra prijateljica je uzela stan neke granje i trenutno ga renovira skroz jer nije u funkcionalnom stanju. Da li ce neko nekom pasti na glavu, ne znamo, ali problem je taj da o tome tada niko nije vodio racuna. Ni gradjevinske inspekcije, ni grad , ni gradonacelnik. Sada, kada je istina vidjena, pojedini komentari su negativni za gradonacelnika. E pa ja se novina zahvaljujem sto je konacno izneo u javnost ovih problema. Postovanje.

  4. U Beogradu su najveći problemi jelka od 83.000 evra,novogodišnja rasveta od Oktobra do Marta nabavljena iz firme nekog SNS-ovca po mnogo većoj ceni od realne, štetni ugovori Beograda na vodi, nepripremljenost nove železničke stanice, nepotrebne fontane, ošljarski urađene rekonstrukcije zakidanjem na materijalu radi povećanja burazerskog profita gradskih funkcionera i izvođača radova, fikus gradonačelnik za koga 9 od 10 beograđana ne zna kako se zove i koji služi kao paravan Vesiću, stalno raskopane ulice kao privid da se nešto radi…

  5. Obaveza svakog gradjanina je da placa prevoz. Pa od toga ljudi primaju plate, odrzava se javni prevoz

  6. Ja sam redoviti placao gradski prevoz, ali sad bojkotujem. Koliko puta sam kucao zvezdica 011 …i jednostavno -slaže, tj bus se isključi ili ne dodje, a sve se češće dešava da pod izgovorom za radove po ulicama ne dodju i po sat vremena. najgore je kad dodje u zadnju stanicu i naočigled putnika samo okrene i ode. Kad se bude poštovao red vožnje biće i karte, bar što se mene tiče…

Ostavite komentar


Beograd

Pokloni za decu iz Prihvatilišta 10

Pokloni za decu iz Prihvatilišta

Član Privremenog organa Beograda Nikola Nikodijević danas je povodom Uskrsa obišao Prihvatilište za decu Beograda i deci koja borave u Prihvatilištu uručio prigodne poklone, kao i vaskršnja jaja, preneo je Beoinfo.

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.