Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas obišao je putni prelaz kod železničke stanice u Ripnju, koji su tokom noći uredili radnici JP „Železnice Srbije“. Radovi na ovom prelazu, na magistralnoj pruzi Beograd – Niš, počeli su u ponoć i završeni su juče ujutro. Na prelazu su zamenjene šine i pragovi, a obnovljena je i podloga.


– Ovo je treći putni prelaz koji smo poboljšali u poslednjih deset dana. Najgora situacija bila je u Batajnici i Zemun polju, pa su ti prelazi prvi uređeni. Grad će izdvojiti desetak miliona dinara za postavljanje rampi na putnom prelazu prema Trešnji, gde je za nekoliko godina poginulo dvanaest ljudi. Deset miliona dinara je mnogo manje od jednog izgubljenog ljudskog života, pa ćemo taj projekat napraviti u najkraćem roku i prelaz što pre obezbediti, da bismo poboljšali bezbednost stanovnika Ripnja – rekao je Đilas.

Širina putnog prelaza kod stanice u Ripnju je šest metara i prostire se preko dva koloseka, a njegova dotrajalost je ometala odvijanje izuzetno frekventnog drumskog saobraćaja na ovom mestu. U okviru uređenja je zamenjena i stanična skretnica, duga 53 metra, čime je znatno povećana bezbednost železničkog saobraćaja u stanici Ripanj.

Uobičajena je praksa da gradonačelnik i predsednik Skupštine grada obiđu mesta na kojima se za Beograđane radi noću i zahvale se radnicima za to. U narednim mesecima učiniće se još dosta toga da se poboljša bezbednost na svim putnim prelazima u Beogradu, kojih samo u Ripnju ima sedam.

Meštani su ovom prilikom izrazili zadovoljstvo što su u poslednjih devet meseci osvetljene ulice Ripnja i školska dvorišta, asfaltirane desetine kilometara putne mreže i uređen glavni park.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari